گواهی IC چیست؟

گواهی بازرسی یک سند تجاری حیاتی است که برای واردات کالاهای مصرفی خاص مورد نیاز است. این محصولات ممکن است شامل کالاهای الکترونیکی، اقلام لوکس ،کالاهای بهداشتی ، دارویی و غذایی باشد. گواهی بازرسی بیان می کند که محموله در زمان بازرسی، معمولاً قبل از حمل، در شرایط خوبی بوده است. این سند یک جزء مهم در معاملات تجاری بین المللی است.

گواهی بازرسی IC جهت ارایه به بانک است و سندی دال بر نظارت شرکتهای بازرسی جهت تأئید کمیت و کیفیت کالا و انطباق آن با پروفرم و اسناد حمل که توسط شرکتهای بازرسی مورد تأئید بانک مرکزی صادر می گردد. برای دریافت این گواهی، کالا از نظر ظاهری و کمیت توسط بازرس در محل انبار گمرک (مقصد) مورد بررسی قرار می گیرد. در این نوع بازرسی صرفاً مشخصه‌های کمی، مانند مقدار و تعداد و همچنین مشخصات ظاهری کالا توسط بازرس کنترل می شوند.

بررسی کالا جهت تطابق کمیت وکیفیت با قرارداد

چه کسی گواهی بازرسی را صادر می کند؟

این سند توسط یک بازرس واجد شرایط که برای یک شرکت بازرسی مستقل کار می کند پس از تکمیل فرآیندهای بازرسی صادر می شود. در بیشتر موارد، گواهی امضا شده توسط مقامات مربوطه که رویه را بازرسی کرده اند، بلافاصله پس از بازرسی موفقیت آمیز ارائه می شود. گواهی بازرسی همیشه روی سربرگ رسمی شرکت بازرسی صادر می شود.امروزه انتشار گزارش کامل بازرسی به صورت آنلاین یک رویه رایج است. این به خریداران کمک می کند تا به محض صدور و بارگذاری سند به آن دسترسی پیدا کنند.

برای دریافت مشاوره در خصوص دریافت گواهی IC، با کارشناسان شرکت بازرسی آستا تماس بگیرید.

گواهی بازرسی IC  شامل چه مواردی است؟

۱- تاریخ صدور

۲- تاریخ و محل بازرسی

۳- اطلاعات تماس متقاضی

۴- کشور مبدا

۵- شرح کالا

۶- شماره و تاریخ پیش فاکتور

۷- شماره بیمه نامه

۸- تعداد بسته ها

۹- شماره و تاریخ بارنامه

۱۰- وزن ناخالص

۱۱- بندر تخلیه

۱۲- اطلاعات تماس تامین کننده

۱۳- شماره کد تعرفه سفارشی

۱۴- نوع بسته بندی

۱۵- محل صدور

۱۶- نام و امضای شخص مجاز

رویه گرفتن گواهی بازرسی IC چگونه است؟

گواهی بازرسی IC اصطلاحاً به عنوان گواهی بازرسی جهت ارائه به بانک نیز شناخته شده است. بانک مرکزی واردکنندگان کالا را ملزم کرده که بابت هر ثبت سفارش و هر بار وارداتی که انجام می دهند گواهی بازرسی IC از شرکت های بازرسی اخذ نمایند. وارد کننده موظف است گواهی بازرسی IC را در سامانه گمرک آپلود کرده و اصل این گواهی را به بانک عامل تحویل دهند.

رویه گمرک بدین گونه است که براساس آن کالاهای معینی می تواند تحت شرایطی بطور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود. این کالاها باید ظرف مدت معینی که گمرک ایران تعیین می نماید بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود خارج گردد. گواهی بازرسی باید قبل از اظهار گمرکی از طرف شرکت بازرسی بارگذاری و تأئید شده باشد. در غیر اینصورت اگر کالا اظهار شود و کوتاژ گرفته شده باشد باید اظهارنامه ابطال و دوباره بعد از آپلود گواهی بازرسی اظهار شود.

آیا اخذ گواهی بازرسی IC الزامی است ؟

داشتن گواهی بازرسی IC به هنگام ترخیص کالا از گمرک لازم و ضروری است. برای اینکه بتوان ترخیص کالا از گمرک را بدون هیچ مشکلی به اتمام رساند و برای رفع تعهد ارزی بانک مرکزی، باید مدارکی به بانک تحویل داده شوند؛ گواهی بازرسی IC جزء مهمترین این مدارک است. پس حتی در صورتی که کالا به بازرسی نیازی نداشته باشد، دریافت گواهی بازرسی IC جهت ارائه به بانک ضروری است. بنابراین می توانید مراحل اداری ترخیص کالا از گمرک را طی کرده و سپس به شرکت‌های بازرسی مراجعه نمایید، تا با انجام اقدامات لازم و صدور گواهی بازرسی IC راه ترخیص کالا از گمرک را برای شما هموار سازند.

تفاوت گواهی بازرسی COl با گواهی بازرسی IC در چیست؟

گواهی بازرسی COI از انواع گواهی بازرسی کالا است که در خصوص کیفیت محصول مورد بررسی قرار می گیرد. این گواهی بر اساس استانداردهای بین المللی تطبیق داده می شود و بیان می کند که کالا از لحاظ کمی، کیفی و بسته بندی با شرایط موجود در پروفرما مطابقت دارد. روند ارزیابی این نوع گواهی بازرسی بر اساس بررسی اسناد کالا و بازرسی آن توسط مامور شرکت صورت می گیرد. در صورتی که کالا نیاز به آزمایش شدن داشته باشد، آزمایش کالا در یکی از آزمایشگاه های مجاز انجام می شود. زمانی دریافت این گواهی بازرسی کالا نیاز است که کالا ارزش و اهمیت بالایی داشته باشد و یا خود خریدار درخواست دریافت آن را داشته باشد. این نوع گواهی به خریداران این اطمینان را می دهد که کالا دقیقا همان کالای خریداری شده می باشد. هزینه های دریافت گواهی بازرسی کالا به عهده خریدار کالا می باشد. برای آشنایی بیشتر با انواع دیگر گواهی های بازرسی کالا بر دکمه زیر کلیک کنید.

بازرسی در مقصد

در صورتی که هر گونه سوال و یا ابهامی در مورد انواع بازرسی کالا در گمرکات کشور دارید،‌ فرم مشاوره را پر کنید.