بازرسی ماشین آلات۱۴۰۲/۱/۲۲ ۱۳:۰۳:۳۴
Home|بازرسی ماشین آلات

بازرسی ماشین آلات

بازرسی ماشین آلات صنعتی، معدنی و راهسازی از جمله خدمات شرکت بازرسی آستا برای کلیه پروژه‌های صنعتی و ساختمانی است. با انجام بازرسی‌های سالانه و دریافت گواهینامه سلامت، ایمنی و عملکرد ماشین آلات صنعتی خود را بهینه کنید.

بازرسی ماشسین آلات و صدور گواهینامه سلامت

یکی از کلیدی‌ترین مباحث در پیشگیری از حوادث، انجام بازرسی‌های فنی و ایمنی است. این بازرسی‌ها از تاسیسات، ماشین آلات، سیستم‌ها و تجهیزات به طور مستمر و براساس اصول علمی انجام می‌پذیرد.  بازرسی ماشین آلات صنعتی و عمرانی نقش مؤثری در کاهش و یا حذف حوادث بزرگ و کوچک دارد. شرکت بازرسی آستا با کسب مجوزهای بازرسی لازم از مراجع ذیصلاح، همراه شما در این امر خواهد بود. خدمات این شرکت در حوزه بازرسی ماشین آلات به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • طراحی و ایجاد چک لیست‌های بازرسی مختص هر صنعت
  • بازرسی ایمنی از سازه‌های در حال ساخت و ارائه راهکارهای ایمن سازی
  • بازرسی فنی و ایمنی از ماشین آلات صنعتی، معدنی، عمرانی و حمل نقل

خدمات بازرسی ماشین آلات شرکت بازرسی آستا

خدمات بازرسی آستا در زمینه بازرسی انواع ماشین آلات به شش دسته کلی تقسیم می‌شوند:

برای دریافت مشاوره در خصوص بازرسی انواع ماشین آلات و صدور گواهینامه سلامت با کارشناسان شرکت بازرسی آستا تماس بگیرید.

۷۰۰۰ ۴۹۱۹ ۰۲۱

ماشین آلات به چه تجهیزاتی گفته می شود؟

مجموعه‌ای از قطعات متحرک و ثابت که بر روی شاسی قرار گرفته‌اند ماشین نامیده می‌شود. ماشین‌ها برای تسهیل در عملیات عمرانی در کارگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. محصولات ماشینی قطعاتی هستند که دارای قطعات متحرک و شامل موتور،‌زنجیر، طناب و توری و دستگاه‌های انتقال مکانیکی قابل جابجایی هستند. ماشین آلات ساخت و ساز، حمل سنگ و خاک، حفاری، بارگیری، حمل و نقل و جابجایی، راهسازی، کشاورزی، صنعتی و معدنی در کار و خدمات سازمان های مختلف استفاده می شود.  آنها ماشین هایی هستند که می توانند با استفاده از نیروی محرکه خود بر روی چرخ ها و یا زنجیرهای خود حرکت کرده یا توسط وسیله نقلیه دیگری کشیده شوند. انواع ماشین آلات معمولا توسط یک اپراتور از راه دور یا توسط اپراتور پیاده در کنار دستگاه و یا توسط اپراتور ساکن در داخل دستگاه کنترل می شوند.

ماشین‌ها براساس نوع راهبری به موارد زیر تقسیم می‌شوند:

  • ماشین با سرنشین: ماشینی خود کشنده است که برای راندن دارای کابین و صندلی است. در ماشین با سرنشین، عامل انجام کار پس از اسقرار روی آن می تواند نسبت به هدایت و کنترل آن با ابزار و تجهیزات متصل به آن اقدام نماید.
  • ماشین بی سرنشین: ماشینی است خود کشنده با کنترل مستقیم و تجهیزات کنترلی که روی ماشین نصب شده است. عامل انجام کار بصورت پیاده ماشین را هدایت و کنترل می‌نماید.
  • ماشین کنترل از راه دور: ماشینی است که توسط دستگاه‌های کنترل از راه دور به دو روش بی‌سیم و باسیم هدایت و کنترل می‌شود .
ماشین آلات

بازرسی ماشین آلات

مهم نیست چه چیزی را تولید می کنید، می سازید یا جابجا می کنید، ماشین آلات صنعتی شما بایستی تا حد امکان با ایمن ترین حالت ممکن کار کنند. بازرسی به شما این اطمینان را می دهد که ماشین آلات شما ایمن و با کمترین وقفه کار می کنند و تعهد شما را نسبت به یک محیط کار ایمن و استانداردهای با کیفیت بالا نشان می دهد.

انواع ماشین آلات ذکر شده در حین کار می تواند با خطرات زیادی مانند انحراف، تصادم، جمع شدن و خرد کردن مواجه شود. این خطرات هم برای افراد و هم تجهیزات و ساختمان‌ها وجود دارد. به همین دلیل، بسیاری از اقدامات پیشگیرانه ایمنی باید در حین استفاده از انواع ماشین آلات به کار بسته شود. بازرسی ماشین آلات به صورت دوره‌ ای می تواند به برنامه ریزی اقدامات ایمنی متناسب با محیط و نوع کار منجر شود. به عنوان مثال، دستگاه در حین کار بایستی در مجاورت نزدیک با افراد قرار نگیرد. برای این منظور، دستگاه بایستی مجهز به هشدار قابل شنیدن و نوری باشد. اپراتور نیز باید باید دید کافی به اطراف محل کار خود داشته باشد. کابین اپراتور باید ایمنی اپراتور را به صورت کامل تامین نماید. به طور مثال کابین هر دستگاه بایستی حفاظت از اپراتور را در شرایط جوی نامساعد انجام داده و در عین حال از سقوط و پرتاب اشیاء روی سر اپراتور جلوگیری نماید. کلیه پمپ ها، شیلنگ ها، اتصالات و سیلندر های سیستم هیدرولیکی بر روی دستگاه بایستی سالم و بدون نشتی باشند. سیستم های ایمنی مدار هیدرولیک بایستی مجموعه را در برابر افزایش فشار بیش از حد حفاظت کرده و از تخلیه ناگهانی روغن هیدرولیک ناشی از ترکیدگی جلوگیری نمایند. انواع ماشین آلات حفاری، معدنی و ساختمانی نبایستی برای حمل و نقل مردم، حیوانات و بار در جاده ها استفاده شوند.

اپراتور ماشین آلات، لازم است آموزش دیده و واجد شرایط باشد. طبق قانون، رانندگان لیفتراک ها، لودرها، تریلرها، بولدوزرها، جرثقیها، کامیون های کمپرسی و ماشین های ساختمانی مشابه بایستی برای دریافت گواهینامه ویژه دستگاه خود به راهنمایی و رانندگی و یا مراکز آموزش سازمان ملی استاندارد مراجعه نمایند. همچنین برای استفاده ایمن از این تجهیزات، بازرسی ماشین آلات باید در دوره های منظم و با روش های مورد تایید انجام شود.

پیچیدگی بازرسی ماشین آلات

ماشین آلات صنعتی و عمرانی به طور مداوم با ظهور فناوری های جدید و افزایش رقابت جهانی، پیشرفت می‌کنند. بازرسی این‌گونه ماشین آلات نیاز به دانش فنی به روز و عمیق دارد. هرچه پیچیدگی تجهیزات بالاتر رود، مهارت بازرس‌های مربوطه نیز بایستی ارتقا پیدا کند. در مقررات مربوط به شرایط بهداشتی و ایمنی در استفاده از تجهیزات کاری صادر شده توسط وزارت کار و امور اجتماعی، دوره های کنترل، معیارهایی که در دوره بازرسی های دوره ای و استانداردهای مربوطه درنظر گرفته می شود، مطابق با نوع ماشین ها توضیح داده می شود.

سازمان های بازرسی و تست مقررات ایمنی ماشین آلات در محدوده گروه کم خطر از ماشین آلات، مطابق با معیارهای تنظیم برای بررسی این که آیا سرویس این کنترل ها توسط مهندسین متخصص انجام می شود و گزارش ها درنتیجه بازرسی آماده می شوند. قبل از بازرسی، شرکت های تولیدکننده بایستی اسناد فنی و نمونه های محصول را برای بازرسی در بازار آماده نمایند.

با خدماتی که توسط مهندسین مجرب شرکت بازرسی آستا انجام می شود و به شما کمک می کند در بازرسی برای بازار مدرن صنعتی به هدف ایمن، پایدار، قابل اعتماد و پیشرفته ماشین آلات صنعتی برسید.

الزام بازرسی ماشین آلات

مبحث ایمنی به دلیل اهمیت آن چند سالی است در ایران به صنعت ساختمان و راهسازی هم وارد شده است. شرکت بازرسی آستا سعی نموده خدمات مفیدی در این مقوله و در زمینه بازرسی ماشین آلات به پیمانکاران، مالکان ماشین آلات و کارفرمایان مختلف ارائه نماید. امر بازرسی به شما این اطمینان را می‌دهد که ماشین آلات شما ایمن و با کمترین وقفه کار کنند. همچنین تعهد شما را نسبت به یک محیط کار ایمن و استانداردهای با کیفیت بالا نشان می‌دهد.

دانلود آیین نامه بازرسی ماشین آلات

ماده ۱ مقررات عمومی آیین‌نامه ایمنی کار با ماشین آلات عمرانی، کارفرما مکلف است در حیطه وظایف و مسئولیت خود نسبت به شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات (ریسک) در محدوده عملیات اجرایی در طول مدت اجرای پروژه اقدام و دستورالعمل های لازم برای اجرای عملیات بصورت ایمن را تهیه نموده و نسبت به استقرار سیستم ایمنی کار ، قبل و حین اجرای عملیات و اتمام آن اقدام نماید و کلیه پرسنل شاغل در کارگاه ملزم به رعایت و اجرای سیستم مذکور می باشند.

بازرسی ماشین آلات

بازرسی لیفتراک

لیفتراک در صنعت نقش بسیار مهمی را در جابجایی اجسام ایفا می کند . بازرسی لیفتراک ها به صورت روزانه توسط راننده و بصورت ادواری و سالیانه توسط شرکت های تائید صلاحیت شده بازرسی میشوند. تمام بازرسی ها مطابق چک لیست بازرسی لیفتراک انجام می پذیرد.

بازرسی لیفتراک

بازرسی ادواری لیفتراک باید توسط شرکت هایی که از مرکز ملی تائید صلاحیت ایران و سازمان ملی استاندارد ایران مطابق استاندارد ISO 17020 تائید شده اند مورد بازرسی قرار گیرند. بازرسی لیفتراک مطابق استاندارد ANSI B56.1 انجام پذیرفته و پس از بازرسی گواهی سلامت لیفتراک صادر میگردد.
رانندگان لیفتراک باید قبل از استفاده از لیفتراک دوره رانندگی لیفتراک را دیده و دارای گواهینامه رانندگی ویژه لیفتراک باشند. راننده لیفتراک علاوه بر گواهینامه رانندگی لیفتراک باید دوره آموزش ایمنی لیفتراک را نیز گذرانده باشد ، چراکه بسیاری از مشکلات به علت ندانستن اصول ایمنی می باشد .

بازرسی انواع لیفتراک
ایمنی انواع لیفتراک

بازرسی ماشین آلات عمرانی

ماشین آلاتی که برای راهسازی، پل سازی و سایر فعالیت های عمرانی مورد استفاده قرار می گیرد در دسته ماشین آلات عمرانی جای می گیرد. این ماشین آلات به دسته های زیر تقسیم می شوند:

بازرسی ماشین آلات عمرانی

  1. حفار :این دسته از ماشین آلات برای حفر ، گودبرداری در عملیات اجرایی در کارگاه مورد استفاده قرار می گیرند ، چکش های حفاری ، جامبو دریل ها ،  دریل واگن ها  نظیر بیل های مکانیکی و الکتریکی ، نهرکن ها  (پنوماتیکی و هیدرولیکی ) ، رودهدر
  2. خاکبردار : این دسته از ماشین آلات برای خاکبرداری از محل دپو ، تخریب و نظایر آن و جابجایی مورد استفاده قرار می گیرد . نظیر لودرها ، بیل های مکانیکی ، دوزرها ، حفار کابلی چرخ زنجیری با تجهیزات کششی
  3. تسطیح کننده : این دسته از ماشین آلات برای تسطیح محل مورد استفاده قرار می گیرند . نظیر لودرها ، اسکریپرها ، گریدرها
  4. فشرده ساز : این دسته از ماشین آلات برای فشرده نمودن لایه های خاک و سایر مصالح مورد استفاده قرار می گیرند . نظیر انواع غلطک ها
  5. تهیه مصالح : به دسته ای از ماشین آلات عمرانی اطلاق می گردد که نسبت به تولید مصالح از قبیل شن و ماسه ، بتن ، اسفالت ، قیر گرم و نظایر مشابه اقدام می کنند
  6. انتقال مواد : ماشینی است که برای حمل و یا جابجایی مواد و مصالح مورد استفاده قرار می گیرند . نظیر دوزرها ، لودرها ، نوارنقاله ، اسکریپرها ، دامپرها ، تراک ها
  7. باربردار : ماشینی است که نسبت به بلند نمودن بار در محور قائم و یا سایر محورهای ترکیبی عمل نموده و بار را از روی سطح مبنا برداشته و جابجا می کند . نظیر جرثقیل ، بالابر و لیفتراک
  8. تکمیل و نهایی کننده : ماشینی است که برای عملیات تکمیلی و نهایی روی سطح مسیرهای تردد ترافیکی مورد ۷ استفاده قرار می گیرد نظیر ، قیر پاشها ، فینیشرها
  9. لوله گذار : ماشینی است خود کشنده با چرخ لاستیکی یا زنجیری مجهز به تجهیزات لولهگذاری با شاسی اصلی ، بالابری قرقرهای ، بوم جانبی با قابلیت گردش محور عمودی و وزنه تعادل که عمدتاً برای لوله گذاری در محل استفاده میشود.
  10. لایروب : ماشینی است که برای جمع آوری گل و لای و لجن مورد استفاده قرار گرفته و قادر به انجام کار در شرایط مشابه می باشد .
  11. تراکتور یا کشنده : ماشینی است که به منظور کشیدن تجهیزات و ادوات عمرانی مورد استفاده قرار می گیرد.

بازرسی ماشین آلات معدنی

ماشین آلاتی که برای معادن مورد استفاده قرار می گیرد در دسته ماشین آلات معدنی جای می گیرد. این ماشین آلات دارای خصوصیات ویژه ای از نظر ابعاد و ظرفیت بوده و  به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  1. ماشین حفاری: دستگاه های حفر تونل و حمل خاک و سنگ به بیرون از تونل هستند.
  2. کمپرسور متحرک: کمپرسور قابل حمل به وسیله چرخ است.
  3. دامپ تراک: کامیون حمل مواد معدنی در تناژهای بسیار بالا است.
  4. دریل واگن: واحد حفاری و سوراخکاری در زمین است که پشت هر وسیله نف=قلیه بسته می شود.
  5. جامبو دریل: جابمو دریل ها می تواند تک بوم،دو بوم و سه بوم با سبد و بدون سبد باشند. همچنین این ماشین مانند دریل واگن در دو نوع پنوماتیکی و هیدرولیکی موجود می باشد.
  6. چکش هیدرولیکی: از چکش هیدرولیکی برای کارهای ساختمان شهری گرفته تا حفاری در سنگ های سخت استفاده می شود.
ماشین آلات معدنی

همه انواع ماشین آلات بر اساس دستورالعمل ایمنی وزارت کار بایستی به صورت دوره ای بازرسی شده و گواهینامه سلامت ماشین آلات را دریافت نمایند. شرکت بازرسی آستا تمامی مجوزهای مورد نیاز را از مراجع ذیصلاح (سازمان استاندارد، مرکز تایید صلاحیت شرکت‌های بازرسی و وزارت کار) دریافت نموده است. ما با پرسنل متخصص خود در سراسر ایران، آمادگی خود را برای انجام امور بازرسی ماشین آلات و صدور گواهینامه سلامت اعلام می داریم. برای دریافت مشاوره در خصوص بازرسی انواع ماشین آلات و صدور گواهینامه سلامت با کارشناسان شرکت بازرسی آستا تماس بگیرید.

۷۰۰۰ ۴۹۱۹ ۰۲۱
فواصل بازرسی و صدور گواهینامه سلامت ماشین آلات چه مدت است؟۱۴۰۰/۱۰/۱۱ ۱۲:۱۹:۴۳

متن

استاندارد بازرسی ماشین آلات چیست؟۱۴۰۰/۱۰/۱۱ ۱۲:۱۹:۱۱

متن

آیا بازرسی ماشین آلات الزامی است؟۱۴۰۰/۱۰/۱۱ ۱۲:۱۸:۴۳

متن

ماشین آلات به چه تجهیزاتی اطلاق می گردد؟۱۴۰۰/۱۰/۱۱ ۱۲:۱۸:۱۷

متن

Go to Top