تعرفه بازرسی آسانسور
بازرسی آسانسور یکی از مهمترین مراحل برای اطمینان از ایمنی و عملکرد صحیح این تجهیز حیاتی است. تعرفه بازرسی آسانسور در سال ۱۴۰۳ با توجه به عوامل مختلفی مانند نوع آسانسور، ظرفیت، محل نصب و استانداردهای مورد استفاده، میتواند متفاوت باشد. در این مقاله به بررسی عوامل موثر بر تعرفه بازرسی آسانسورو نرخ تعرفه بازرسی آسانسور میپردازیم.
عوامل موثر بر تعرفه بازرسی آسانسور
- نوع آسانسور: آسانسورهای کششی، هیدرولیک، بیمارستانی و خانگی تعرفههای متفاوتی دارند.
- ظرفیت آسانسور: ظرفیت باربری آسانسور بر هزینه بازرسی تاثیرگذار است.
- سن آسانسور: آسانسورهای قدیمی به دلیل پیچیدگی بیشتر و نیاز به بررسی دقیقتر، هزینه بالاتری دارند.
- تعداد توقفها: تعداد طبقاتی که آسانسور به آنها سرویس میدهد، بر مدت زمان بازرسی و در نتیجه هزینه آن تاثیر میگذارد.
- پیچیدگی سیستم کنترل: آسانسورهایی با سیستم کنترل پیشرفتهتر، هزینه بازرسی بالاتری دارند.
- محل نصب آسانسور: دسترسی به آسانسور و شرایط محیطی محل نصب میتواند بر هزینه بازرسی تاثیرگذار باشد.
- شرکت ارائه دهنده خدمات بازرسی: هر شرکت بازرسی تعرفههای خاص خود را دارد.
- استانداردهای مورد استفاده در بازرسی: استانداردهای ملی و بینالمللی مختلفی برای بازرسی آسانسور وجود دارد که هر کدام تعرفههای متفاوتی دارند.
- مدت زمان قرارداد نگهداری: بسته به مدت زمان قرارداد نگهداری، تعرفهها میتوانند متفاوت باشند.
تعرفه بازرسی آسانسور ۱۴۰۳
هزینه بازرسی اولیه آسانسور برای اخذ تأییدیه استاندارد و دریافت پایان کار ساختمان در سال ۱۴۰۳ توسط اداره استاندارد به شرح زیر اعلام شده است:
سامانه استاندارد آسانسور
پس از نصب و راهاندازی، آسانسور باید توسط بازرسان شرکت بازرسی از لحاظ ایمنی و کارایی بررسی شود و پس از تائیدِ ایمن و استاندارد بودن، آسانسور موفق به اخذ گواهینامه استاندارد میشود. این گواهی نشانه ایمن و سالم بودن آسانسور میباشد و دریافت آن اجباری میباشد. چنانچه ساختمان هنوز پایانکار ندارد، در صورت عدم وجود گواهینامه استاندارد، نمیتوان برای آن پایان کار گرفت.برای ثبت درخواست بازرسی آسانسور وارد سامانه مدیریت بازرسی آسانسور شوید.
این سامانه در راستای استقرار دولت الکترونیک و به جهت ارائه بهتر خدمات بازرسی آسانسور براساس استاندارد های جاری طراحی گردیده است و در ادارات کل استانی مورد بهره برداری قرار میگیرد. در این سامانه تمامی فرایند های درخواست بازرسی تا صدور تاییدیه ایمنی و کیفیت آسانسور به صورت الکترونیکی انجام میگیرد. همچنین امکان سرویس دهی به متقاضیان از طریق دفاتر پیشخوان و سامانه شهرداری های سراسر کشور فراهم است.
سازمانهای مرتبط با بازرسی آسانسور
در ایران چندین سازمان به صورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر پروسه بازرسی آسانسورها و بالابرهای کل کشور هستند. سازمان ملی استاندارد ایران به صورت مستقیم از چندین سال پیش عهدهدار این مهم شده و استاندارد EN81 رو ترجمه، بومیسازی و ملی کرده است که تبدیل به استاندارد ISIRI 6303-1 برای آسانسورهای کششی و ISIRI 6303-2 برای آسانسورهای هیدرولیک شده است. ابلاغ و اجرای استاندارد ISIRI 6303-1 برای کلیه آسانسورهای جدید از حدود ۱۵ سال پیش اجباری اعلام شده است.
جامعه ممیزی و بازرسی ایران طرف دیگه ماجرا هست. این جامعه به عبارتی اتحادیه صنفی همه شرکتهای بازرسی است و مانند سایر جوامع صنفی وظیفه حراست و پاسداری از منافع شرکتهای بازرسی را به عهده دارد. اگرچه مسئولیت مستقیم تصمیمگیری در خصوص موضوع مورد بحث یعنی تعرفههای بازرسی آسانسور تماماً بر دوش سازمان ملی استاندارد ایران هست، اما سیاست جامعه ممیزی و بازرسی در خصوص “فشار از پایین و چانهزنی از بالا” جواب مطلوبی تا حالا نداده است .