گواهینامه اتوکلاو دندانپزشکی

برای استریل‌کردن مواد، تجهیزات و ابزار پزشکی و دندانپزشکی از تجهیزاتی استفاده می شود که یکی از بهترین آن‌ها اتوکلاو است. استریل نمودن به معنی حذف کامل تمامی میکروارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها، قارچ‌ها و درصد بالایی از ویروس‌های زنده، فعال، غیر فعال و مرده است. در واقع می‌توان گفت که پروسه استریلیزاسیون فرایندی مهم به منظور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی آزمایشگاهی است و استفاده از آن در تمامی مراکز و کلینیک‌های دندانپزشکی که به پاکیزگی کامل برای حفظ سلامت نیاز دارند، ضروری است.

استریلیزه کردن وسایل و بعضا مواد با بخار آب (تحت فشار بالا)، یک روش موثر و کامل برای ضدعفونی در امور پزشکی است. زیرا این پروسه می تواند هر نوع میکروب و موجود زنده را از بین ببرد. مهم نیست که چه نوع باکتری یا اسپوری روی سطح وسایل وجود دارد. یا چه نوع موجودات بیماری زا و غیر بیماری زایی را بر سطح آنها می توان یافت، اتوکلاو دندانپزشکی استاندارد، تمام آنها را از بین خواهد برد. پس از فرآیند استریلیزه کردن به وسیله بخار آب پرفشار، ابزار و تجهیزات پزشکی عاری از هرگونه میکروارگانیسم زنده خواهد بود و وسایل برای کار و جراحی، کاملا آماده و استریل هستند.

روشی که برای استریلیزاسیون ابزار خود انتخاب می کنید، باید در درجه اول یک روش استاندارد باشد. روند استریلیزه کردن، باید بتواند بر اساس دستورالعمل های سازنده و بهره بردار هر روز تکرار شود. در طول سال ها، در حوزه پزشکی و دندانپزشکی انواع مختلفی از روش های استریلیزاسیون مانند گرمای خشک و بخار شیمیایی وجود داشته است. اما هیچ یک از روش های قبلی به اندازه اتوکلاو های دندانپزشکی که به عنوان “دستگاه ضدعفونی کننده با بخار” یا سترون کننده های کوچک نیز شناخته می شوند، قابل اعتماد نیستند. اتوکلاوها در صنعت دندانپزشکی به صورت چرخه ای و روزانه کار می کنند. محصول نهایی اتوکلاو دندانپزشکی، ابزار استریل است. اتوکلاوها محفظه های فشاری هستند که از بخار فشار بالا با دمای بیش از ۱۰۰ درجه سانتیگراد استفاده می کنند تا تمام میکرو ارگانیسم های موجود در وسایل مورد استفاده را از بین ببرند. اتوکلاوها در سایر زمینه های پزشکی مانند میکروبیولوژی، ساخت پروتز و حتی در کارهایی مانند خال کوبی و نصب پیرسینگ نیز استفاده می شوند.

اتوکلاو

اتوکلاو چیست؟

اتوکلاو در محیط اشباع شده با بخار آب تحت فشار، در مدت زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و در دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد (بسته به چرخه کاری و دستورالعمل های سازنده)، وسایل را استریلیزه می کند. این دستگاه در سال ۱۸۷۹ توسط چارلز چمبرلند میکروبیولوژیست فرانسوی اختراع شد. نام اتوکلاو برگرفته از زیان یونانی است. اتوکلاو از کلمات یونانی auto (خود) و لاتین clavis (کلید) گرفته شده است.  اتوکلاو در لغت به معنی “دستگاه خود قفل شونده” است. ابزارهای دندانپزشکی، به ویژه آنهایی که برای اهداف جراحی استفاده می شوند، ابتدا با دستگاه وکیوم بسته بندی می شوند. سپس برای طی مرحله استریلیزاسیون درون دستگاه اتوکلاو قرار داده می شوند.

تست اتوکلاو یا بازرسی اتوکلاو؟ مسئله این است…

اتوکلاو دندانپزشکی همانطور که گفته شد یک مخزن تحت فشار است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص، می توانید مقاله مخازن تحت فشار را در سایت آستا مطالعه نمایید. کوتاه اینکه هر مخزنی که فشار سیال داخل آن از یک بار (۱ BAR)  فراتر رود، بر طبق دستورالعمل وزارت کار مخزن تحت فشار محسوب می شود و بازرسی های سالیانه برای آن اجباری است. اتوکلاوها در ابعاد مختلفی بسته به نیاز صنعت ساخته می شوند. یکی از کاربردهای عمده این تجهیزات در مقیاس بسیار کوچکتر، مطب های دندانپزشکی است.در اتوکلاو دندانپزشکی بررسی و ارزیابی دو فاکتور از اهمیت بالایی برخوردار است:

  1. صحت عملکرد اتوکلاو دندانپزشکی: صحت عملکرد به معنای انجام دقیق استریلیزاسیون وسایلی است که به این منظور در داخل اتوکلاو دندانپزشکی قرار می گیرند. به بررسی این موضوع در اصطلاح رایج تست اتوکلاو می گویند. تست اتوکلاو یعنی سنجش اثربخشی پروسه استریلیزاسیون گفته می شود. این امر توسط کیت های خاصی انجام می پذیرد و موضوع بحث این مقاله نیست.
  2. ایمنی عملکرد اتوکلاو دندانپزشکی: بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی از الزامات تامین ایمنی تجهیزات تحت فشار است. به این معنا که اتوکلاو عموماً تحت فشار بالای یک بار کار می کند و بایستی به صورت سالیانه توسط شرکت های بازرسی مجاز مورد بازرسی قرار گرقته و گواهینامه دریافت کنند.

تست اتوکلاو چیست

تست اتوکلاو یا اندیکاتور جهت سنجش اعمال صحیح پارامترهای استریل کردن اتوکلاو مورد استفاده قرار می‌گیرد.  اندیکاتور همچنین سیکل‌های تنظیمی دستگاه را جهت اطمینان از عملکرد صحیح مورد بررسی قرار می دهد. ویژگی‌های تست های اتوکلاو عبارتند از:

  • تولید منطبق با استانداردهای پزشکی
  • سطح بالای چسبندگی
  • تغییر رنگ محسوس
  • عدم استفاده از سرب در تولید تست اتوکلاو
  • ارائه این محصول در بسته بندی استریل (عموماً)

تست انواع اتوکلاو بر اساس کاربرد در شش کلاس مختلف دسته‌بندی می شود:

  • کلاس ۱: این نوع اندیکاتورها استثنائاً بدون بسته‌های استریل ارائه می گردد. در این اندیکاتور تغییر رنگ استریل بودن را نشان نمی‌دهد. از این تست فقط برای فهمیدن اینکه پک داخل دستگاه استریل وارد شده است یا نه استفاده می شود. معمول‌ترین نوع این اندیکاتورها چسب‌های اتوکلاو هستند.
  • کلاس ۲: این کلاس معمولا به تست‌های خاص مانند تست Bowie-Dick اختصاص دارد. اندیکار در این کلاس با تغییرات رنگ همراه است تا بتوان از استریل بودن محیط اطمینان حاصل کرد.
  • کلاس ۳: این نوع از تست با پارامتری خاص مثل پلاسما کار می‌کند. برای مثال، اندیکاتوری وجود دارد که در آن دما و زمان درنظر گرفته نشده و تنها پارامتر میزان پلاسما مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  • کلاس ۴: این کلاس از تست اتوکلاو معمولا به دو پارامتر (مثلاً زمان و تغییر رنگ) حساس است. در این تست تغییرات رنگ یکباره نبوده و در طول زمان رخ می‌دهد. در این تست عموماً تغییر رنگ پس از ۳ دقیقه مشهود خواهد بود.
  • کلاس ۵: در تست کلاس ۵ بیش از دو پارامتر در دستگاه اتوکلاو حساس است، با این تفاوت که دامنه تغییر رنگ در این دستگاه ۱۵٪ است و نتیجه پس از ۳ دقیقه و ۲۲ ثانیه مشهود خواهد بود.
  • کلاس ۶: این نوع از تست اتوکلاو بیش از دو پارامتر را مورد بررسی قرار می‌دهد. ولی از نظر تغییرات رنگی نسبت به دو کلاس ۴ و ۵ عملکرد متفاوتی داشته و بسیار ناگهانی است.
اتوکلاو دندانپزشکی

بازرسی اتوکلاو چیست؟

بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی به هدف دریافت گواهینامه ایمنی شامل چندین مرحله است:

  • بررسی پلاک مشخصات دستگاه و انطباق آن با مدارک فنی موجود
  • بازرسی دستگاه از نظر سلامت ظاهری
  • ضخامت سنجی محفظه تحت فشار
  • روشن کردن دستگاه و مشاهده یک سیکل کاری کامل
  • کنترل فشار کاری اتوکلاو دندانپزشکی

در ابتدا بایستی کلیه اطلاعات مندرج روی پلاک دستگاه با مشخصات فنی دستگاه تطبیق داده شود. معمولاً‌ مندرجات این پلاک مشخصات شامل نام سازنده اتوکلاو دندانپزشکی، سال ساخت، فشار کاری و دمای کاری است. پلاک دستگاه حتماً باید به صورت دائمی روی دستگاه نصب شده باشد و مخدوش نباشد.

پس از این مرحله از بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی، بازرسی ظاهری بایستی انجام پذیرد. در این مرحله ظاهر دستگاه باید به دقت بررسی شود تا هیچگونه ترک خوردگی یا شکستگی نداشته باشد. دکمه ها و ولوم ها بایستی عملکرد مکانیکی صحیح داشته باشند. واشر های آببند و بخار بند بایستی از نظر ظاهری سالم بوده و هیچگونه پارگی و یا لهیدگی نداشته باشند.

در مرحله سوم از بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی، ضخامت محفظه تحت فشار داخلی اندازه گرفته می شود. درب جلویی دستگاه را باز می کنیم و با ضخامت سنج اولتراسونیک دیواره داخلی و عدسی انتهایی را ضخامت سنجی کرده و یادداشت می کنیم. پس از این مرحله بایستی آثار کوپلانت (Cooplant) مورد استفاده برای ضخامت سنجی را از داخل محفظه به وسیله دستمال مرطوب کاملاً‌پاک نماییم. سپس بایستی ابعاد محفطه تحت فشار (قطر و طول) را اندازه گرفته و یادداشت کنیم. این ضخامت و ابعاد محفظه برای محاسبه فشار قابل تحمل توسط دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مرحله از بازرسی اتوکلاو، از اپراتور دستگاه می خواهیم بدون قراردادن هیچ جسم خارجی در داخل محفظه بخار اتوکلاو دندانپزشکی، دستگاه را روشن نموده و یک سیکل کاری را طی نماید. مطابق دستورالعمل های مربوطه، بازرس به هیچ وجه راساً مجاز به راه اندازی تجهیزات مورد بازرسی نبوده و اپراتور دستگاه بایستی این کار را انجام داده و بازرس ناظر بر مراحل باشد. در حین سیکل کاری کامل، بازرسی بایستی روند عملکرد دستگاه را به دقت زیر نظر داشته و کنترل نماید که تمامی مراحل یاد شده از قبیل تخلیه هوای داخل مخزن، تزریق بخار و دفع آب از تله بخار به درستی انجام پذیرد.

اتوکلاو دندانپزشکی

اتوکلاو یک دستگاه ضدعفونی کننده و مقاوم در برابر فشار بالا است که از دو جداره فلزی ساخته شده است. اتوکلاو مصارف بالایی در صنعت دارد. در حوزه دندانپزشکی نیز انواع کوچک اتوکلاو با عنوان اتوکلاو دندانپزشکی برای استریلیزاسیون مورد استفاده قرار می گیرد. اتوکلاوها می توانند به اشکال مختلف (مربع ، مستطیل) باشند، بیشتر دستگاه های اتوکلاو دندانپزشکی در ایران به صورت دایره هستند. در اتوکلاو یک شیر وجود دارد که آب دستگاه را تأمین می کند. اتوکلاوها با انرژی الکتریکی کار کرده و آب را به بخار تبدیل می کند. بخار در دیگ بخار تولید می شود. هوا از دریچه باز عبور می کند تا زمانی که دیگ بخار از بخار اشباع شده پر شود. اتوکلاو دندانپزشکی بسته به اندازه ماده ای که می توان در آن قرار داد، کوچک یا بزرگ تعریف می شوند. اتوکلاو کوچک، اتوکلاوهایی هستند که زیر ۶۰ لیتر گنجایش دارند.

انوع روندهای استریلیزاسیون در اتوکلاو دندانپزشکی

سه چرخه مختلف می تواند در دستگاه های اتوکلاو دندانپزشکی ایجاد شود:

کلاس بندی اتوکلاو

کلاس‌بندی اتوکلاوها بیانگر این است که دستگاه جهت استریل نمودن چه تجهیزاتی قابل استفاده و مناسب است.

  • اتوکلاو کلاس N

پایین‌ترین کلاس دستگاه اتوکلاو متعلق به کلاس N است و بر اساس استاندارد اروپا EN 13060 از سال ۲۰۰۴ تنها از این دستگاه‎ها به عنوان یک دستگاه کمکی استفاده می‌کنند. اتوکلاوهای کلاس N فقط جهت استریل مواد جامد بدون پوشش می‌توانند مناسب باشند. اما اگر تجهیزات دارای حفره باشند این دستگاه نمی‎تواند گزینه مناسبی برای استریل‎کردن آن‌ها باشد. این اتوکلاوها دارای گزینه خشک کردن موثر نیستند و پمپ خلاء ندارند.

  • اتوکلاو کلاس B

پیشرفته‌ترین اتوکلاوها متعلق به کلاس B هستند که معمولا در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های دندان‌پزشکی کاربرد دارند. این اتوکلاوها برای استریل مواد و تجهیزات پزشکی و صنعتی می‌توانند انتخاب مناسبی باشند.

  • اتوکلاو کلاس S

اتوکلاو کلاس S یک کلاس متوسط بین N و B دارد و مجهز به پمپ خلاء است که موجب می‌شود پیش از شروع فرایند اتوکلاو هوا کاملا از محفظه خارج گردد.

برای بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی و همچنین صدور گواهینامه ایمنی و مشاوره خرید اتوکلاو،

با کارشناسان شرکت بازرسی آستا تماس بگیرید.

استاندارد اتوکلاو دندانپزشکی

استاندارد استریلایزر (اتوکلاو) جهت مصارف بهداشتی با جابجایی بخار به سمت پایین به شماره ISIRI 2594 نخستین بار در سال ۱۳۶۵ تهیه شد. این استاندارد بر اساس پیشنهادهای رسیده و بررسی و تایید کمیسیون های مربوط برای اولین بار مورد تجدید نظر قرار گرفت  و در سی و هفتمین جلسه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ ۱۳۸۰/۰۴/۱۷ تصویب شد.

هدف از این استاندارد تعیین ویژگی های ساخت و روش های آزمون استریلایزرهای بخار (اتوکلاو) یک جداره و دو جداره افقی می باشد. این استاندارد مقررات این تجهیزات را تعیین می کند. این استریلایزرها در مراکز درمانی و بیمارستان ها و مطب های دندانپزشکی (مصارف غیر صنعتی) به کار می روند. این تجهیزات مطابق با استاندارد می توانند دارای مولد بخار بوده و یا از بخار مرکزی استفاده نمایند. خشکی بخار اشباع آن ها نباید کمتر از ۹۷٪ باشد.

برای مطالعه کامل استاندارد استریلایزر (اتوکلاو) جهت مصارف بهداشتی با جابجایی بخار به سمت پایین و همچنین سترون کننده های کوچک بخار روی دکمه های زیر کلیک کنید.

اجزای اصلی اتوکلاو

پیشتر دستگاه اتوکلاو، استاندارد مربوطه و همچنین زیر و بم بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی را شرح دادیم. در این قسمت به معرفی اجزای اتوکلاو دندانپزشکی می پردازیم. شناسایی اجزای دستگاه اتوکلاو باعث می شود که استفاده صحیح تر بوده و در نتیجه دستگاه عمر طولانی تری داشته باشد. اجزای اتوکلاو دندانپزشکی عبارتند از:

  • محل قرارگیری ظروف

در این قسمت یک محفظه داخلی (عموماً استنلس استیل با فرم استوانه ای) به همراه لوله‌هایی در اطراف آن وجود دارد. درون لوله‌ها بخار آب وجود دارد و موجب یکنواختی دما داخل محفظه تحت فشار می‌گردد. این یکنواختی باعث بهینه‌سازی فرایند استریلیزاسیون می‌شود.

  • سیستم کنترل   

سه پارامتر اصلی دمای داخل محفظه، زمان کلی سیکل کاری دستگاه و فشار داخل محفظه در استریل کردن با اتوکلاو بسیار موثر است. اتوکلاو دندانپزشکی دستگاهی کاملاً‌ اتوماتیک است. به این معنی که دستگاه مجهز به نرم افزاری است که بتواند پارامترهای مورد نیاز مثل دما، فشار و زمان را بر حسب نیاز اندازه گیری کرده و بر اساس برنامه از پیش تعیین شده با باز و بسته کردن دریچه‌ها و سایر اجزای اتوکلاو در یک توالی خاص سیکل کاری را به طور کامل انجام دهد. در واقع می‌توان گفت اتوکلاوها سیستم کنترلی دارند که می تواند پارامترهای ورودی را اندازه گیری کرده و پارامترهای خروجی را بر اساس برنامه از پیش تعیین شده مشخص کند.

  • تله بخار 

تله بخار از مهم‌ترین و اصلی‌ترین اجزای اتوکلاو است. در داخل محفظه اتوکلاو بخار آب با از دست دادن انرژی به مایع تبدیل شده یا به اصطلاح میعان رخ می‌دهد. این مایعات بایستی سریعا از سیستم خارج شده و در غیر این صورت می‌توانند بر روی سرعت انتقال گرما اثر گذاشته و کارایی سیستم را بکاهند. در واقع تله بخار به مانند عملکرد خود در سایر تجهیزات بخار، موجب حذف میعانات درون سیستم یا در اینجا محفظه اتوکلاو می‌شود.

  • سوپاپ اطمینان

اتوکلاوها برای فشار بسیار بالا کار طراحی شده و کار می کنند. سوپاپ اطمینان اتوکلاو از جمله تجهیزاتی است که موجب افزایش ایمنی دستگاه می‌شود. این شیر ایمنی از بالاتر رفتن فشار محفظه اتوکلاو از حد معینی جلوگیری به عمل می آورد. اگر فشار یا دما در مخزن اتوکلاو خیلی بالا رود می‌توان برای تخلیه فشار داخل محفظه از سوپاپ اطمینان کمک گرفت.

  • مکانیزم خنک‌کننده میعانات

خیلی از اتوکلاوها دارای سیستم خنک‌سازی پساب (هوا، بخار و میعانات) هستند. اما بر اساس قوانینی که در شهرهای مختلف دنیا وجود دارد امکان تخلیه پساب با دمای بیش از ۶۰ درجه سانتی‌گراد در فاضلاب‌ها وجود ندارد. زیرا لوله‌کشی فاضلاب دچار آسیب می‌شود. در ایران چنین قانونی وجود ندارد، اگر هم وجود داشته باشد در حال حاضر اجرایی نمی شود. بهترین روش برای خنک‌سازی پساب حاصل از اتوکلاو مخلوط نمودن آن با آب سرد است. بعضی از دستگاه‌های اتوکلاو خنک‌کننده دارند و ابتدا پساب را خنک کرده و بعد تخلیه می‌کنند.

  • سیستم خلاء

به منظور استریل کردن با اتوکلاو به بهترین و موثرترین حالت ممکن بایستی هوای درون محفظه فلزی اتوکلاو (بخش تحت فشار) با بخار آب جایگزین شود. این فرایند به دو صورت گراویمتری و پیش خلاء انجام می‌شود و سیستم خلاء از طریق پمپ خلاء، پیش خلاء در اتوکلاوها را امکان‌پذیر می‌کند.

عملکرد اتوکلاو

  • در مرحله مقدماتی، پمپ اتوکلاو دندانپزشکی تمام هوای موجود در محفظه استریلیزه کننده را پاک می کند تا خلاء ایجاد کند. در غیر این صورت، هوای داخل دستگاه، مانع از رسیدن بخار به همه ابزارها در نسبت مساوی می شود.
  • پس از خارج شدن هوا از محفظه اتوکلاو دندانپزشکی، بخار در داخل جریان می یابد. فشار داخل محفظه بیشتر از فشار جوی خواهد بود. این امر باعث افزایش نقطه جوش آب می شود. بنابراین بخار داخل دستگاه می تواند به دمای گرمتر از ۱۲۱ تا ۱۳۴ درجه سانتیگراد برسد (بسته به مدلی که انتخاب می کنید).
  • هنگامی که دمای داخل اتاق اتوکلاو دندانپزشکی به نقطه جوش خود می رسد، تمام تجهیزات داخل آن برای مدت زمان از پیش تعیین شده ای که توسط سازنده دستگاه اتوکلاو تعیین می شود، در آنجا نگهداری می شوند. در این مرحله دستگاه می تواند با کمک بخار فشار قوی با دمای بیش از ۱۰۰ درجه سانتیگراد، میکروب ها را از بین ببرد.
  • پس از از بین بردن کلیه میکروب ها، بخار از محفظه خارج می شود و تمام ابزارهای موجود در آن خشک می شوند.
  • سرانجام، به عنوان آخرین مرحله از چرخه استریلیزه سازی، فشار داخل محفظه تا سطح جوی اصلی کاهش می یابد.

بعد از این ۵ مرحله، ابزارها آماده برای استفاده های بالینی و جراحی می باشند.

دستورالعمل ایمنی اتوکلاو

از آنجا که استریل‌کردن با اتوکلاو تحت فشار و دما بالا انجام می‌‌شود می‌تواند خطرات جدی را برای کاربر ایجاد کند. ازاین‌رو در هنگام استفاده از این دستگاه نیاز است که به دستورالعمل‌های عمومی کار با آن توجه نمود.

  • بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی را جدی بگیرید تا مطمئن شوید که دستگاه عملکرد صحیحی دارد.
  • اصول عملکرد اتوکلاوها مبتنی بر بخار، گرما و فشار است و خطر آسیب دیدن کاربر حین کار با آن وجود دارد. از‌این‌رو نیاز است که کاربر از تجهیزات محافظت شخصی مانند دستکش مقاومت در مقابل حرارت،روپوش آزمایشگاهی و محافظ چشم استفاده کند.
  • شیوه بسته‌بندی مواد و تجهیزات برای استریل‌کردن با اتوکلاو بسیار مهم است. زیرا اصلی‌ترین دلیل ناموفق بودن اتوکلاو کردن عدم برقراری تماس مناسب بخار آب و میکروارگانیسم‌ها است. ازاین‌رو اگر از کیسه یا ظرف پسماند استفاده می‌کنید سعی کنید بیشتر از ۷۵ درصد ظرفیت آن را پر نکنید.
  • کیسه‌هایی که مواد و تجهیزات داخل آن وجود دارد باید باز باشند یا اینکه سوراخ‌هایی در بالای آن‌ها تعبیه شود تا راه نفوذ بخار به داخل کیسه وجود داشته باشد. اگر این مسئله رعایت نشود نه تنها استریل تجهیزات به خوبی انجام نمی‌شود حتی احتمال دارد کیسه‌ها به دلیل فشار منفجر شوند.
  • قبل از تخلیه دستگاه حتما اجازه دهید مواد و تجهیزات کاملا خنک شوند، زیرا ممکن است موجب آسیب‌دیدن کاربر گردد.
  • بسته‌بندی باید به نحوی انجام شود که باز و بسته کردن آن به راحتی امکان‌پذیر باشد و مانع از نفوذ بخار به تجهیزات نگردد. همچنین بسته‌بندی باید از مقاومت خوبی در برابر دما و فشار برخوردار باشد.
  • تمامی فرآیندها اتوکلاو کردن باید حتما در یک برگه ثبت شوند و اطلاعاتی مانند تاریخ، محتویات، شماره چرخه، نشانگرها و نام اپراتور در آن درج شود.

سوالات متداول (FAQ)

اتوکلاو چیست؟۱۴۰۲/۸/۱۶ ۸:۱۵:۰۹

دستگاهی است که توسط بخار می تواند مواد، تجهیزات و ابزار توسط (عموماً پزشکی و دندانپزشکی) را استریل نماید.

آیا اتوکلاو دندانپزشکی نیاز به گواهینامه سلامت دارد؟۱۴۰۲/۸/۱۶ ۸:۱۸:۰۸

اتوکلاو دندانپزشکی مانند سایر مخازن تحت فشار بایستی بر اساس استاندارد ISIRI 22822 و ISIRI 2594 مورد بازرسی قرار بگیرد.

استاندارد اتوکلاو دندانپزشکی چیست؟۱۴۰۲/۸/۱۶ ۸:۱۹:۱۱

استاندارد ISIRI 22822

استاندارد  ISIRI 2594

بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی به عهده کیست؟۱۴۰۲/۸/۱۶ ۸:۲۳:۳۴

شرکت بازرسی آستا با دریافت مجور بازرسی از کلیه مخازن تحت فشار، در زمینه بازرسی اتوکلاو دندانپزشکی نیز ذیصلاح است.

By |۱۴۰۲/۸/۲۱ ۱۲:۴۸:۳۴آبان ۲۱ام, ۱۴۰۲|اتوکلاو, مخازن تحت فشار|۰ Comments

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author:

Leave A Comment

Go to Top