بازرسی و نمونه‌برداری از اسباب بازی و تجهیزات سرگرمی

بازرسی و نمونه‌برداری از اسباب‌بازی و داشتن گواهی سلامت یا استاندارد مربوطه خیال شما را هنگام خرید برای کودک عزیزتان آسوده می‌کند.برای حفظ سلامت روان و رشد ذهنی و جسمی بهتر کودکان، آنها را از ابتدا با انواع مختلف اسباب بازی آشنا می‌کنیم تا اوقات شاد و مفرحی را تجربه کنند و فرصت یادگیری‌ و آموزش‌ از این طریق برایشان فراهم می‌شود.اما آیا تا به حال به میزان خطرهای ناشی از این محصولات فکر کرده اید؟ از چه طریق باید اطمینان حاصل کرد که محصولی که برای کودک دلبندتان تهیه کرده‌اید به او آسیب نمی‌رساند ؟در ادامه مقاله با خدمات شرکت آستا در زمینه بازرسی و نمونه‌برداری از اسباب‌بازی و تجهیزات سرگرمی آشنا شوید.

بازرسی از اسباب بازی

استاندارد مربوط به بازرسی اسباب بازی چیست؟

در سطح بین الملل، قوانین و الزامات سختگیرانه ای از طرف اتحادیه اروپا و سازمان استاندارد جهانی و ATSM (  AMERICAN SOCIETY FOR TEُSDTING AND MATERIALS) که از بزرگترین سازمان های بین المللی توسعه دهنده استاندارد می‌باشد؛ تدوین شده است .

 الزامات اجباری تولید اسباب بازی در ایالت متحده آمریکا که کلیه تولید کنندگان ملزم به رعایت آن می‌باشند تحت عنوان ASTM F963 می‌باشد.این دستورالعمل شامل کلیه اقدامات ایمنی است که پیش تر طبق قوانین فدرال تعیین شده است.همچنین، شامل دستورالعمل ها و آزمون هایی است که از آسیب ها و صدمات ناشی از خفگی، لبه های تیز و برنده و سایر خطرات احتمالی جلوگیری می‌کند.کلیه این اقدامات ایمنی در هر مرحله از تولید، بسته بندی و عرضه انجام می‌گیرد.

در دستور العمل ارائه شده توسط سازمان استاندارد جهانی که تحت عنوان ISO 8124 می‌باشد، در واقع شامل مجموعه ای جامع از روش‌ها و دستور العمل‌ها و یا استانداردهای یکسان جهت به حداقل رساندن خطرات و آسیب های احتمالی مرتبط با اسباب بازی‌ها می‌باشد. این دستورالعمل‌ها بیشتر بر اساس استاندارد EN-71  تدوین شده است.دستور العمل ارائه شده از طرف اتحادیه اروپا مربوط به کلیه اقدامات و الزامات مربوط به مشخصه های فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی و الکتریکی است که یک اسباب بازی برای عرضه به بازار فروش در اروپا باید شامل شود. روش و شیوه ی کلی بازرسی و نمونه برداری از اسباب بازی‌ها اصولا بر اساس سفارش خریداران یا استاندارد اجباری تعیین شده، می‌باشد.تست‌ها و آزمایشاتی که توسط بازرسان انجام می‌شود طیف وسیعی از تست کنترل کیفیت، ایمنی و کیفیت مربوط به ابعاد فیزیکی و مکانیکی محصول را شامل می‌شود تا از خطرات و نگرانی های ناشی از خفگی و دیگر آسیب ها جلوگیری به عمل آید.

برای بازرسی و نمونه برداری از اسباب‌بازی و تجهیزات سرگرمی با کارشناسان آستا تماس بگیرید.

روش های بازرسی اسباب بازی‌ها کدامند؟

روش های بازرسی عبارتند از :

  • تست فشار : این تست جهت تعیین میزان انسجام قطعات اسباب بازی انجام می‌شود تا مشخص شود تحت چه شرایطی قطعات از یکدیگر جدا می‌شوند. همچنین طی این بررسی مشخص می‌شود که آیا محصول خطر خفگی دارد یا خیر.در آزمایشگاه نیز، تکنسین، اسباب بازی را با نیرویی مشابه با نیروی کودک مورد بررسی و تحت فشار قرار می‌دهد در صورتی که یکی از اجزای اسباب بازی جدا شود این محصول در تست ایمنی مربوطه رد می‌شود.
  • تست آسیب پذیری : با انجام این تست مشخص می‌شود که آیا اسباب بازی با برخورد ضربه ی شدید به تکه های کوچک تبدیل می‌شود و سبب خفگی کودک می‌شود یا خیر.نحوه انجام این تست به این صورت است که بازرس با انداختن وزنه ای روی یک اسباب بازی کوچک، بررسی می‌کند که قطعات جدا و خرد شده موجب خفگی می‌شود یا خیر. در صورت آسیب ندیدن اسباب بازی ایمنی آن در این تست ثابت می‌شود.
  • تست بررسی میزان برندگی :کلیت این تست جهت بررسی و تعیین میزان آسیب‌های فیزیکی است که یک اسباب بازی می‌تواند ایجاد کند از جمله این آسیب ها پارگی، زخم و .. است.برای ارزیابی این موارد اسباب بازی را در مقابل یک میله در حال چرخش که با کاغذی چسبناک پوشیده شده قرار می‌دهند. در صورت پارگی کاغذ این نتیجه حاصل می‌شود که اسباب بازی برنده و آسیب زا است.
  • تست میزان تیزی : برای تعیین و بررسی اینکه آیا قطعات تشکیل دهنده یک اسباب بازی به اندازه ای تیز هستند که موجب آسیب رسانی به کودکان در هنگام بازی شوند این آزمون انجام می‌شود.ابزار و دستگاه هایی وجود دارد که این میزان تیزی را مشخص می‌کند.علاوه بر این ، استفاده از لامپ LED قرمز رنگ نیز موثر است . تکنسین آزمایشگاه یا بازرس با روشن کردن لامپ و قرار دادن اسباب بازی می‌تواند به ایمن بودن اسباب بازی و تیزی بیش از حد آن پی ببرد.

از دیگر مواردی که در هنگام بازرسی مورد بررسی و آزمایش قرار می‌گیرد عبارتند از:

  • تماس و ارتباط غذایی : عده ای از کودکان ممکن است هنگام غذا خوردن اسباب‌بازی‌های خود را نزدیک خود بیاورند، به همین دلیل بازرسان موظف اند به بررسی اینکه آیا اسباب‌بازی‌ها در هنگام تماس با موادغذایی و غذا بی‌خطر یا آسیب‌زا هستند. بررسی این مورد باعث ایجاد اطمینان در والدین می‌شود که کودکان به هنگام غذا خوردن آسوده خاطر با اسباب بازی‌های خود بازی کنند.
  • بررسی مواد مصرفی در اسباب‌بازی‌های پارچه‌ای: در این مرحله بازرس موادی را که اسباب بازی با آن پر شده را مورد بررسی و آزمایش قرار می‌دهد تا اطمینان حاصل کند که این مواد مصرف حساسیت زا یا آلوده نباشند.
  • بررسی ایمنی اسباب‌بازی‌های باتری دار : اسباب بازی هایی مثل ماشین های کنترلی یا آدم آهنی ها و ربات ها با انواع باتری قابل استفاده هستند.

در فرآیند بازرسی، ایمن بودن اسباب‌بازی های باتری‌دار و میزان در دسترس بودن باتری لحاظ می‌شود زیرا در صورتی که دسترسی به باتری برای کودکان سخت تر باشد اسباب بازی ایمن تر است.

بازرسی و نمونه برداری از اسباب بازی

فرآیند بازرسی و نمونه برداری از تجهیزات سرگرمی چگونه انجام می‌شود ؟

علاوه بر اسباب‌بازی‌ها که صرفا مورد استفاده کودکان است، تجهیزات سرگرمی نیز می‌بایست مورد بازرسی و نمونه برداری قرار گیرند تا امنیت جامعه تضمین شود و افراد جامعه با خاطری آسوده از تفریح و سرگرمی های مختلف روز دنیا بهره‌مند شوند.از جمله این سرگرمی‌ها بازدید از شهر بازی‌ها است.تجهیزات مربوط به شهربازی‌ها شامل انواع بالش‌های پرشی، ترامپولین، زمین‌های بازی، دیوار صخره نوردی، ترن‌هوایی و سرسره‌های‌بنددار است.

اصولا بازرسی و نمونه برداری و در نهایت صدور گواهی پیش نیاز مجوز راه اندازی این تجهیزات می‌باشد. در واقع بازرسی نوعی تضمین کیفیت تلقی می‌شود که این تجهیزات در هنگام استفاده ایمن و قابل اطمینان هستند و سلامت افراد را به خطر نمی‌اندازند.

این بازرسی توسط بازرسان خبره و ماهر که در این زمینه به دانش روز دنیا تسلط دارند ، انجام می‌شود.

به طور کلی این فرآیند شامل موارد زیر است:

  • راه اندازی تجهیزات پس از مراحل اجرایی
  • بازرسی سالانه
  • بازرسی تصادفی و بررسی خطرات خاص

با درخواست مستقیم مشتری (مالک) فرآیند بازرسی از این تجهیزات آغاز می‌شود.در طول بازرسی ضمن بررسی کلیه مدارک و دستور العمل‌های مربوط به تجهیزات، در صورت نیاز از آزمایشگاه‌های تایید صلاحیت شده نیز بهره برداری می‌شود.در حین بازرسی کلیه تجهیزات به طور دقیق و بر اساس استاندارد مربوطه مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد تا از ایمن بودن کلیه عناصر و جزئیات آن ها اطمینان حاصل شود.

کلیه این فرآیند به جهت اطمینان از به هم پیوستگی و عدم واگرایی قطعات تجهیزات در هر مرحله از استفاده و راه اندازی می‌باشد.در نهایت و در صورت انطباق موارد با استاندارد تعیین شده ، گزارش بازرسی همراه با گواهی بازرسی صادر و به مشتری ارائه می‌شود تا این اطمینان حاصل شود که کلیه نکات ایمنی بدون هیچ کم و کاستی رعایت شده است.از جمله تست‌هایی که در حین بازرسی انجام می‌گیرد تست غیر مخرب NDT است که در تجهیزات سواری پارکهای تفریحی و شهربازی‌ها انجام می‌شود.

تجهیزات سواری در پارک‌ها به دلیل سرعت بالا و دیگر ویژگی‌های سرگرمی برای بازدیدکنندگان بسیار جذاب و هیجان‌انگیز است اما چوت تحت فشار نیروهای پرقدرت هستند ممکن است دچار سایش، ترک و خوردگی شوند به همین دلیل لازم است با انجام تست غیر مخرب بررسی و اصلاح شوند. وضعیت محور چرخ‌ها، واگن تخت، نقاط اتکا، لولاها وشاسی‌ها و سایر اجزا و ساختارهای این نوع از تجهیزات از جمله مواردی است که در تست NDT بررسی می‌شوند.

بازرسی و نمونه برداری از تجهیزات سرگرمی

در صورتی که هر گونه سوال و یا ابهامی در مورد بازرسی و نمونه برداری از اسباب‌بازی و تجهیزات سرگرمی دارید، فرم کارشناسی را پر کنید.

انواع روش‌های تست غیرمخرب کدامست؟

از جمله خدمات و بازرسی تست غیر مخرب عبارتند از :

  • تست چشمی (بصری) VI
  • تست جریان گردابیET
  • تست عیب یابی ذرات مغناطیسیMT
  • تست درصد نفوذ رنگ مایع PT
  • تست فراصوتUT
  • تست شار هرز MFL
  1. تست بصری:

اصولا بازرسی چشمی یا بصری اولین رکن بازرسی در هر زمینه ای می‌باشد. قبل از انجام جزئیات تست غیر مخرب یک بازرسی چشمی و کلی انجام می‌شود. این روش هر گونه ایرادات و آسیب‌ها ، سایش و خوردگی را مشخص می‌کند و به طور کلی هدف و برنامه ی بازرسی را تعیین می‌کند. اصولا بیش از ۹۰ درصد ایرادات با چشم غیرمسلح قابل تشخیص می‌باشد. این نوع بازرسی با ابزاری چون : بورسکوب (نوعی ابزار چشمی برای بازرسی قطعات) ، سیستم های پیشرفته نور پردازی و.. انجام پذیر است.

۲.تست و بازرسی عیب یابی ذرات مغناطیسی :

در سطح بین الملل این آزمایش مطابق با استاندارد ASTM E709 که دستورالعمل و راهنمای استاندارد برای تست ذرات مغناطیسی است صورت می‌گیرد. بعد از بازرسی چشمی این تست از پرکاربردترین انواع آزمایش در فرآیند بازرسی از تجهیزات سرگرمی به شمار می‌آید. در این تست از ماهیت و ویژگی میدان‌های مغناطیسی برای شناسایی ایرادات احتمالی استفاده می‌شود.در مواد مغناطیسی ، میدان‌های مغناطیسی تمایل به حرکت در این مواد را دارند. وقتی که یک میدان مغناطیسی اعمال شده با ترک خوردگی یا ایراد رو به رو شود تمایل به جهش و خروج از جز سازنده را دارد.ذرات کوچک مغناطیسی بر روی قطعات پراکنده شده و در اطراف هر نقطه از هرز شار تجمع می‌کنند و علامت و نشانه های رنگین در اطراف ترک خوردگی ها و ناپیوستگی ها نمایان می‌شود.

سه روش از تست مخرب ذرات مغناطیسی عبارتند از:

  • آزمون ذرات مغناطیسی خشک و مرئی
  • آزمون ذرات مغناطیسی مرطوب و مرئی
  • آزمون ذرات مغناطیسی فلورسنت مرطوب

۳.تست درصد نفوذ پذیری رنگ مایع :

این تست در سطح بین الملل مطابق استانداردASTM E165 که رویه و دستور العمل مرتبط با تست نفوذ مایع در صنعت است، انجام می‌گیرد.بازرسی از رنگ مایع نفوذ پذیر به طور گسترده برای تعیین ایرادات و نواقص سطوح دارای ترک خوردگی و شکستگی در فلزات ، مصنوعات پلیمری یا سرامیکی نفوذ ناپذیر کاربرد دارد.ممکن است مایع نافذ برای مواد آهنی (مغناطیسی) یا غیر آهنی بکار رود اما در بازرسی اجزای مغناطیسی به دلیل دارا بودن ویژگی و قابلیت شناسایی زیر سطحی ارجحیت دارند.این تست برای تشخیص ایرادات و نواقص ریختگی و آهنگری، ترک خوردگی‌ها و نشتی در محصولات جدید استفاده می‌شود.

۴.تست فراصوت (اولتراسونیک) :

این تست برای شناسایی ایرادات و نواقص عمیق فلزات (ترک خوردگی و ناسرگی) و همچنین بررسی میزان ضخامت فلزات کاربرد دارد.این تست مطابق با دستورالعمل استاندارد جهانی به شماره ASTM A788/A788M – ۱۸b  مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.این تست در ارزیابی اتصالات بسیار رایج و کاربردی است.از دیگر تست‌های رایج این روش می‌توان به تست ضخامت و بازرسی جوش نیز اشاره کرد.

۵.تست جریان گردابی ET :

روش جدید و جایگزینی تست ذرات مغناطیسی برای تشخیص ترک خوردگی‌های تحتانی قسمت رنگ‌خورده می‌باشد. این تست مطابق با دستورالعمل استاندارد به شماره ASTM A450/A450M  برای عناصری مانند کربن ، فولادهای ضد زنگ آهنی و لوله‌های ضدزنگ فولادی آستنیتی کاربرد دارد.جوش ها و سایر نقاط مشکوک با این تست مورد ارزیابی و بازرسی قرار می‌گیرد.

۶.تست شار هرز مغناطیسی MFL :

تست نشت شار مغناطیسی در سیم کشی راه اندازی ترن هوایی، سیم کشی های برگشت، سیم کشی های تله کابین و سایر بازرسی‌های مربوط به سیم بکسل کاربرد دارد.این بازرسی ها مطابق با دستورالعمل های زیر قابل اجرا است:

  • استاندارد جهانی ISO به شماره ۴۳۰۹:۲۰۱۰ دستور العمل نگهداری و مراقبت، بازرسی و متروک سازی
  • استاندارد ایالت متحده به شماره ASTM E1571 بررسی طناب فولادی الکترومغناطیسی و فرومغناطیسی
  • استاندارد اتحادیه اروپا به شماره DIN EN 12927-6 : الزامات ایمنی و بازرسی کابل های حمل قسمت ضوابط متروک سازی

برای آشنایی با بازرسی کالا و خدمات شرکت آستا  بر لینک زیر کلیک کنید.

تست غیر مخرب

برای آشنایی بیشتر و ثبت نام در دوره های بازرسی کالا روی دکمه زیر کلیک کنید.