بازرسی بالابر۱۴۰۳/۸/۱۳ ۹:۲۱:۵۱

بازرسی بالابر کارگاهی

با توجه به لزوم ایجاد ایمنی در بالابرهای کارگاهی و همچنین وجود استانداردهای جهانی و ملی، انجام بازرسی‌های فنی این بالابرها و صدور گواهینامه سلامت دوره ای امری اجتناب ناپذیر است. سازه‌های ساختمانی هر روز در حال گسترش هستند. برای ساخت این سازه‌ها از بالابرهای کارگاهی بهره گرفته می‌شود. دلیل اصلی گسترش استفاده از بالابرهای کارگاهی ضرورت جابجایی افراد و مصالح ساختمانی در ارتفاعات سازه‌ها است.برای مطالعه بیشتر در زمینه کلایمر روی بیشتر بدانیم کلیک کنید.

خدمات شرکت بازرسی آستـا در زمینه بالابر کارگاهی

بازرسی انواع بالابر کارگاهی

بازرسی انواع بالابر کارگاهی

آموزش بازرسی و ایمنی انواع بالابر کارگاهی

آموزش بازرسی و ایمنی انواع بالابر کارگاهی

انواع بالابر کارگاهی

از مهمترین سیستم های بالابر کارگاهی می توان به سیستم های زیر اشاره کرد.

بالابرهای ثابت

بالابرهای ثابت

بالابرهای متحرک

بالابرهای متحرک

بازرسی بالابر کارگاهی

با توجه به لزوم ایجاد ایمنی در بالابرهای کارگاهی و همچنین وجود استانداردهای جهانی و ملی، انجام بازرسی‌های فنی این بالابرها و صدور گواهینامه سلامت دوره ای امری اجتناب ناپذیر است.

بازرسی بالابر کارگاهی

بازرسی ادواری بالابر کارگاهی

آموزش بازرسی بالابر کارگاهی

دوره‌های آموزشی شرکت بازرسی آستا در زمینه بالابر کارگاهی به این شرح می باشد.

ایمنی و اپراتوری بالابر کارگاهی

دوره بازرسی ادواری بالابر کارگاهی

استاندارد بازرسی بالابر

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره استانداردها بر دکمه زیر کلیک کنید.

روال بازرسی بالابر و دریافت گواهی سلامت

در صورت نیاز به بازرسی بالابر و دریافت سرتیفیکیت بالابر یا گواهی سلامت ، مشخصات فنی دستگاه، تعداد و محل بازرسی را به شرکت بازرسی آستا اعلام کنید. سپس از طرف شرکت آستا پیش فاکتور دریافت می‌کنید.‌ موافقت کارفرما در خصوص پیش فاکتور بایستی به صورت کتبی یا شفاهی به شرکت اعلام شود. پس از اعلام موافقت و پرداخت پیش فاکتور (بر اساس الزامات INSO-ISO-IEC 17020)، در سریع ترین زمان ممکن بازرس متخصص به پروژه اعزام شده و کار بازرسی و کلیه تست های مورد نیاز انجام خواهد شد.
اگر دستگاه‌ مورد بازرسی بر اساس استاندارد مربوطه هیچ عدم انطباقی نداشت، گواهینامه بازرسی بالابر را دریافت خواهید کرد. در غیر این صورت گزارش عدم انطباق تصویری با شرح تمام جزییات (طبق نمونه) برای کارفرما ارسال می شود. برای رفع عدم انطباق دو ماه فرصت دارید. در صورت وجود عدم انطباق، بازرسی دوم آستا همیشه رایگان است.

مراحل بازرسی ماشین آلات

نمونه گواهی سلامت بازرسی بالابر

نمونه گزارش عدم انطباق

نمونه گواهی سلامت بازرسی بالابر

قطعات اصلی بالابر کارگاهی

قطعات اصلی بالابر کارگاهی
  • پاراشوت: بعضی مواقع بالابر ها بر اثر سرعت بالا سقوط می کنند. زمانی که سرعت بالابر کارگاهی بالا باشد امکان سقوط آن نیز بیشتر است. به همین منظور برای ممانعت و پیشگیری از سقوط بالابر کارگاهی طراحان و مهندسین قطعه ای به نام ترمز پاراشوت را در نظر گرفته اند. در واقع زمانی که بالابر بیش از حد مجاز سرعت داشته باشد سیستم ترمز و از به طور اتوماتیک عمل کرده سقوط بالابر کارگاهی جلوگیری می نماید.
  • سیستم اضافه بار (Over Load): این سیستم الکترونیکی به گونه‌ای طراحی شده است که اگر بار بالابر بیش از حد مجاز باشد شروع به هشدار دادن کرده و مانع حرکت می شود.
  • ترمز الکترومغناطیسی: این ترمز پشت الکتروموتور نصب شده و باعث توقف بالابر در ایستگاه می‌گردد.
  • نرده ی امگا: نرده امگا در جایگاه ورود و خروج بالابر کارگاهی نصب می‌شود. در هر طبقه که آسانسور بالا و پایین می‌رود با نرده‌ی امگا باز و بسته می‌شود. همچنین این نرده باعث جلوگیری از داخل شدن اشیاء و ورود افراد متفرقه به درون بالابر می‌گردد.
  • حفاظ پیرامون: حفاظ پیرامون، محدودهی استقرار بالابر را تعیین کرده و از ورود و توقف افراد اضافی در آن محل جلوگیری می‌کند. این حفاظ برای جلوگیری از برخورد اشیاء، افراد و صدمات ناشی از آن نیز بسیار لازم است.
  • سری لیمیت سوئیچ های ایمنی: لیمیت سوئیچ ها در ابتدا و انتهای مسیر بالابر بسیار لازم است. لیمیت سوئیچ روی درب کابین نیز جهت جلوگیری از سقوط  نصب می‌گردد.
  • کلگی: این قطعه محدود کننده‌ی آخر مسیر بوده و به شکل خودکار باعث ادامه حرکت و یا پایان آن می شود. وظیفه دیگر کلگی این است که در صورت عمل نکردن لیمیت سوئیچ، از انحراف دستگاه برای سقوط جلوگیری کند.

آموزش اپراتور بالابر کارگاهی

اپراتور بالابر کارگاهی به شخصی گفته می‌شود که متصدی کارکردن با بالابر کارگاهی است. وی باید مهارت ها و ویژگی‌های لازم را در زمینه نصب و بررسی یک بالابر کارگاهی داشته باشد. همچنین این شخص بایستی در این زمینه آموزش های لازم را دیده باشد. اهمیت اطلاعات فنی اپراتور از بالابر کارگاهی به این منظور است که اپراتور با تمامی دکمه‌ها و قطعات و سنسورها و قطع کن ها آشنایی کامل داشته باشد. این آموزش‌ها توسط متخصصین این حوزه در شرکت بازرسی آتی سازان تاسیسات ایرانیان (آستا) آموزش داده می شود.
عدم توجه به نکات فنی و ایمنی در استفاده از بالابرهای کارگاهی خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری در پی خواهد داشت. با توجه به افزایش سازه‌های کارگاهی و استفاده روزافزون از بالابرهای کارگاهی در جهت جابجایی نفرات و مصالح و کالا، تضمین ایمنی کاربری بالابر کارگاهی اهمیت فراوانی پیدا کرده است. برای پیشگیری از بروز خسارات جبران ناپذیر، برای آموزش پرسنل خود و یا بازرسی و صدور گواهینامه بالابر کارگاهی با ما تماس بگیرید.

آموزش اپراتور بالابر کارگاهی

مقالات

سوالات متداول

چرا بالابر کارگاهی نیاز به بازرسی دارد؟۱۴۰۰/۱۰/۱۹ ۱۲:۴۲:۴۳

بالابر کارگاهی عموماً برای جابجایی نفر و بار طراحی شده است. رعایت استانداردها به دلیل ارتباط این وسیله با ایمنی کاربران از اهمیت بسیار بالائی برخوردار است. الزامات بسیار متعدد و سختگیرانه در طراحی، ساخت، تولید و بازرسی بالابر گارگاهی اعمال می گردد.

چند نوع بالابر کارگاهی وجود دارد؟۱۴۰۰/۱۰/۱۹ ۱۲:۴۱:۳۹

بالابرهای کارگاهی یا به صورت ثابت (در طول پروژه ساخت)در نمای ساختمان یا در محل پیش بینی شده برای آسانسور نصب می شوند. یا اینکه به صورت بالابر با مکانیزم قیچی بوده که با چرخ تعبیه شده در زیر آن متحرک است و در سوله‌ های صنعتی کاربرد دارد.
مکانیزم حرکت بالابرهای ثابت عموماً دنده-شانه ای است.

اعتبار گواهینامه بالابر کارگاهی چند ماه است؟۱۴۰۰/۱۰/۱۹ ۱۲:۳۹:۰۸

اعتبار گواهینامه بازرسی کلایمر طبق استاندارد ۶ ماه است.

استاندارد بازرسی بالابر کارگاهی چیست؟۱۴۰۰/۱۰/۱۹ ۱۲:۳۸:۱۱

بازرسی بالابر کارگاهی تحت اعتبار استاندارد  BS EN 12159:2000 انجام می‌شود.

بالابر کارگاهی چیست؟۱۴۰۰/۱۰/۱۹ ۱۲:۳۷:۲۴

بالابر کارگاهی دستگاهی است که وظیفه بالا و پایین بردن افراد، مصالح، ابزارها و دستگاه‌ها و ماشین‌آلات کوچک در کارگاه های ساختمانی را به عهده دارد.

بالابر کارگاهی ثابت در حقیقت آسانسوری صنعتی است که در زمان ساخت و ساز یک پروژه از آن استفاده می شود و پس از اتمام پروژه جمع آوری می گردد.

Go to Top