بازرسی کالا
به علت رشد و گسترش تجارت جهانی در دهههای اخیر، هیچ کشوری نمیتواند خود را بینیاز از بازرسی کالا بداند. این گسترش دنیا را به ایده دهکده جهانی بسیار نزدیک کرده و هم اکنون خودکفایی مطلق شعاری بیش نیست. این گسترش رقابت را بیشتر و البته بازار داد و ستد خارجی را نیز پیچیدهتر کرده است. لذا مبادله کالا دیگر مانند بازارهای سنتی فقط شامل خریدار و فروشنده نیست. افراد و شرکتهای دیگری (از قبیل شرکت های بازرسی کالا) نیز در امر واردات و صادرات کالا دخیل هستند.

یکی از دغدغه های دائمی فروشندگان و خصوصاً خریداران هنگام انجام معاملات بین المللی و خرید کالا، عدم اطمینان به طرف مقابل و تردید در انجام تعهدات تقبل شده از طرف وی است. در این راستا، یکی از ابزارهایی که بایستی مورد توجه قرار گیرد و با استفاده از آن مسئولیت های فروشنده قبل از حمل کالا و دریافت پول، مورد بررسی و کنترل قرار داده شود، بهره گیری از خدمات شرکت های بازرسی کالا می باشد.
اگه به روال بازرسی و هدف اون و الزامات اولیه آشنا هستین باهامون تماس بگیرین. پس از تماس در اسرع وقت و در هر کجای ایران که هستین خدمات ما در دسترستون قرار می گیره. اگه نیاز به اطلاعات بیشتری دارین ادامه مطلب رو بخونین.
021-49197000
info@astaco.ir
09024198681
09126199849
بازرسی کالای وارداتی چیست؟
بازرسی کالای وارداتی یا Surveillance (که به اشتباه در ایران سورویانس خوانده میشود) عبارت است از هرگونه کنترل، نظارت، بررسی، بازبینی، آزمایش، نمونه برداری، اندازه گیری و عملیات مشابه که در مورد کیفیت و کمیت و بر حسب سایر موارد خصوصیات کالا، خدمات، تاسیسات و تجهیزات و فرآیندها و به منظور تعیین مطابقت آنها با شرایط قراردادی و یا مشخصات از پیش تعیین شده و یا به جهت اعلام نظرات حرفه ای انجام می گیرد و نهایتاً می تواند به صدور گواهینامه بازرسی منجر شود.

بازرسی حین ساخت
به منظور ارتقا کیفیت و حصول اطمینان از کیفیت تولید و رعایت روش های صحیح مطابق با استاندارد جهانی، بازرسی حین تولید انجام میگیرد و موارد احتمالی نواقص کیفی و عدم کارایی در نظر گرفته میشود.
لازم به ذکر است که عملاً معایبی در محصولات وجود دارند که تنها در بازرسی حین ساخت نمایان میشوند. در ساخت قطعات و مجموعههای پیچیده، بسیاری از قسمتها و مواد اولیه از پیمانکاران جزء تامین میشود و بدیهی است کیفیت مواد و قطعات ورودی روی کیفیت محصول نهایی کاملاً موثر میباشد.
یکی دیگر از جنبههای بازرسی حین ساخت مربوط به زمانی است که تغییری در فرآیند تولید ایجاد شود. این تغییر ممکن است به دلایل مختلف از جمله بالا بردن ظرفیت تولید، به کارگیری ماشین آلات جدید و غیره صورت گیرد که بازرس باید دقیقاً اثر تغییرات مزبور را در کیفیت محصول نهایی ردیابی و بررسی نماید.
در این مطلب به بررسی این وظایف بر اساس قوانین ایران میپردازیم. همچنین با شرکت بازرسی آستا، ارائه دهنده خدمات بازرسی کالای وارداتی و صادراتی، صدور گواهی و حوالههای بانکی و COI همراه باشید.
وظایف شرکت بازرسی کالای وارداتی
این شرکتها با اعمال نظارت و کنترل کمی و کیفی کالای خریداری شده، موجب کاهش اختلافات آتی فیمابین خریدار و فروشنده می گردند. در واقع، برای جلوگیری از بروز مشکلات آتی، از مدت ها قبل با استفاده از مکانیزم های خاص سعی شده موجبات ایجاد اختلاف بین خریدار و فروشنده به حداقل ممکن کاهش یابد. در این رابطه، موضوع بازرسی کالاها در مبداء و قبل از حمل، به عنوان یکی از ابزارهای مهم در جهت کاهش و یا رفع اختلاف بین متعاملین مطرح بوده است.

با انجام خدمات بازرسی کالا قبل از حمل، خریدار میتواند با پیش بینیهای لازم و انتخاب یک شرکت بازرسی کننده امین و معتمد، شرایطی را فراهم آورد که:
- اولاً مشکلی ایجاد نگردد.
- ثانیاً در صورت بروز مشکل مدارک و شواهد کافی دال بر چگونگی شرایط کالا قبل از حمل در اختیار داشته باشد.
امروزه، شرکت های بازرسی کالا یکی از اجزا مهم تجارت جهانی هستند. از وجود این شرکتها برای کنترل کمیت، کیفیت و بسته بندی کالا و جلوگیری از ورود و صدور کالای نامرغوب استفاده میگردد.
به دلایل ذکر شده در بالا و به منظور کنترل و بازرسی کالاهای وارداتی در تجارت بینالمللی، شرکتهای بازرسی به وجود آمدند. وظیفه اصلی این شرکتها بررسی و نظارت بر کیفیت و کمیت کالاهای وارداتی و صادراتی و صدور گواهینامههای مربوطه است. شرح وظایف، تعهدات و مسئولیتهای شرکتهای بازرسی کالا در تجارت تا حد زیادی در قوانین سازمانهای بینالمللی آمده است.
نقش شرکت بازرسی کالا
اهمیت بازرسی کالا و تخصصی شدن آن سبب شد تا شاهد پدید آمدن تعداد زیادی شرکت بازرسی در سطح جهان باشیم. مهمترین وظیفه یک شرکت بازرسی کالا، بررسی و کنترل کالای موردنظر و نیز صحت انجام معامله است.
از آنجایی که بازرسی کالا به شیوههای گوناگون و در مراحل مختلف قابل انجام است، بازرسان این شرکتها بر اساس توافق صورت گرفته بین خریدار (واردکننده کالا) و فروشنده (صادرکننده کالا) اقدام به کنترل و نظارت مینمایند. این اقدامات شامل موارد زیر است:
- نظارت بر روند ساخت
- بررسی نهایی محموله
- بررسی نهایی اسناد فنی تولید قبل از بارگیری
- آزمایش و نمونهبرداری از کالا جهت انطباق محصول با متن قرارداد
- صدور گواهینامههای لازم

اهمیت بازرسی کالا در تجارت بینالمللی
اطمینان از کیفیت و مرغوبیت کالای وارداتی و صادراتی، همواره دغدغه اصلی تجار و دیگر فعالان بخش بازرگانی و از همه مهمتر مسئولین کشورهای مقصد بوده است. امروزه بازرسی کالا (Inspection) جزئی جدائیناپذیر از پروسه واردات و صادرات است. گسترش این موضوع در سطح جهانی تا حدی بوده که از بازرسی کالا به عنوان یکی از مراحل پیچیده و کاملاً تخصصی بازرگانی یاد شود.
در این راستا کمیته جهانی استاندارد (ISO) به منظور تسهیل این امر، اقدام به تدوین دستورالعملهایی در زمینه بازرسی کالا نموده است. در حال حاضر این استانداردها مرجع و منبع کشورهای مختلف جهان در مبحث بازرسی کالا شده است.
مهمترین وظایف شرکتهای بازرسی کالا
- بررسی صلاحیت و تواناییهای کیفی صادرکننده (فروشنده کالا)
- بررسی کالا جهت تطابق کیفیت آن با سفارش صورت گرفته
- ارزیابی کمیت کالا و تائید میزان سفارش شده
- بررسی سال ساخت کالا و اطمینان از نو یا مستعمل بودن آن
- تائید محل تولید یا کشور سازنده کالا
- بررسی نحوه بستهبندی و تائید آن
- تائید وسیله حمل

انواع بازرسیها و ارزیابی انطباقی شرکتهای بازرسی کالا
شرکتهای بازرسی کالا پس از توافق با طرف قرارداد، طبق درخواست مشتری به کنترل و ارزیابی کالای موردنظر میپردازند. تمامی وظایف مندرج در قرارداد فیمابین به یکی از ۳ روش زیر انجام میپذیرد:
- بازرسی فیزیکی و چشمی
- بازرسی فیزیکی و چشمی به همراه بررسی اسناد
- بازرسی فیزیکی و چشمی همراه با نمونهبرداری و آزمایش
از سویی دیگر، بر اساس زمان بازرسی و مرحلهای که در آن ارزیابی صورت میگیرد، بازرسی کالا به پنج نوع زیر دستهبندی میشود:
- بازرسی قبل از حمل PSI (Pre-Shipment Inspection)
- بازرسی در حین تولید
- بازرسی در مقصد
- بازرسی داخلی
- انطباق با استاندارد

انواع گواهینامههای صادره شرکتهای بازرسی کالا
شرکتهای بازرسی پس از بررسی و ارزیابی کالا و انطباق آن با خواستههای مشتری اقدام به صدور گواهینامه و تائیدیههای گوناگون مینماید که مهمترین آن عبارتاند از:
۱. گواهی بازرسی کالا (کیفی و کمی) یا COI (Certificate Of Inspection)
۲. گواهی بازرسی قبل از حمل یا PSI (Pre Shipment Inspection)
۳. گواهی بازرسی ظاهری یا VIC (Visual Inspection Certificate)
۴. گواهی مؤید نامه (CI (Certificate of Letter
۵. گواهی تعیین ارزش PVC (Piece Value Certificate)
۶. گواهی رضایتمندی مشتری CSC (Customer Satisfaction Certificate)
۷. گواهی بازرسی ماهوی کالا SIC (Standard Industrial Classification)
۸. گواهی راهاندازی CC (Commissioning Certificate)
۹. گواهی بستهبندی (PL (Packing List
۱۰. گواهیهای آزمایشگاهی (TR (Test Report
۱۱. گواهی انطباق کیفیت کالا VOC (Verification Of Conformity)
انواع بازرسی COI
بازرسی کالا در مبدا:
با توجه به قوانین سازمان ملی استاندارد ایران کالاها به دو دسته مشمول استاندارد اجباری و غیر مشمول طبقه بندی شده، و کالاهای مشمول نیز می بایست به صورت کیفی مورد ارزیابی قرار گیرند.

گردش کار صدور گواهی COI از طریق بازرسی کالا در مبدا
بازرسی کالا در مقصد:
بسیاری از واحد های تولیدی به دلیل نیاز به تسریع در فرآیند واردات و نیاز خطوط تولید ، بدون انجام بازرسی نسبت به حمل کالا مبادرت نموده و قبل از اظهار کالا در گمرکات نسبت به انجام بازرسی در مقصد اقدام می نماید.

گردش کار صدور گواهی COI از طریق بازرسی کالا در مقصد
شرکتهای بازرسی کالا در ایران
موسسه استاندارد ایران به منظور جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب به داخل کشور، خروج کالاهای بیکیفیت از کشور و نیز افزایش کیفی تولیدات داخلی اقدام به تدوین ضوابطی سختگیرانه نموده که رعایت آنها اجباری است. این موسسه با برونسپاری این امر به شرکتهای بازرسی کالای مستقل، صدور گواهینامه استاندارد را به این شرکتها واگذار کرده است.

نحوه دریافت گواهی استاندارد از شرکتهای بازرسی کالا
طبق شرایط جدید، واردکنندگان کالا میتوانند پیش از صدور اسناد ثبت سفارش کالای خود، مراحل ابتدایی دریافت گواهی استاندارد را از طریق شرکتهای بازرسی کالا سپری نمایند تا پس از وارد شدن کالا به کشور، تشریفات ترخیص کالا در زمان کوتاهتری سپری گردد. جهت این کار باید مراحل زیر سپری شود:
- عقد قرارداد با شرکت بازرسی کالا به منظور دریافت گواهی استاندارد
- ارائه اطلاعات مربوط به کالا نظیر برگه نتایج آزمون، کاتالوگ، مشخصات فنی کالا یا در صورت امکان نمونه کالا و یا گواهی ساخت کالا با استانداردهای مورد تائید موسسه استاندارد ایران به شرکت بازرسی کالا
- بررسی و تائید اسناد توسط شرکت بازرسی کالا و اعلام موافقت خود از طریق سامانه ثبت سفارش به منظور ادامه مراحل صدور اسناد ثبت سفارش
- ورود کالا توسط واردکننده به کشور
- ررسی اسناد و نمونه کالای وارد شده توسط بازرسان شرکتهای بازرسی کالا
- ترخیص کالا از گمرک در صورت تائید کالا توسط شرکت بازرسی کالا و انطباق کالا با مدارک قبلی
فهرست استانداردهای مورد تائید موسسه استاندارد ایران
- استانداردهای ملی ایران کالا (ISIRI)
- استانداردهای کشورهای اروپایی (EN) شامل: NSAI, SFS, SIS, DS, ON, IBN, IPQ, NNI, UNI, AFNOR, DIN, BSI, DINEN, BSEN
- استاندارهای بینالمللی کالا شامل: ISO, EC, ITU, CODEX
- استاندارهای کشورهای آمریکای شمالی شامل: ANSI, ASME, ASTM, UL, API, AGI
- استانداردهای کشور ژاپن JIS
آزمایشگاههای مورد تایید
آزمایشگاههایی هستند که نتایج آزمون صادره از سوی آنها در ارزیابی انطباق کالای وارداتی مورد استناد قرار میگیرد . این آزمایشگاه ها عبارتند از:
- آزمایشگاههای دارای گواهینامه ISO/IEC 17025 که توسط یکی از سازمان های تایید صلاحیت کننده (AB) ، تایید صلاحیت شده اند.
- آزمایشگاه های سازمان مستقر در کرج و استانها
- آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده توسط سازمان( آزمایشگاههای همکار ) که صلاحیت آنها در زمینه آزمون فرآورده های مشخص بر اساس استانداردهای مورد قبول، تأیید شده است .
اسامی و مشخصات این آزمایشگاه ها از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان و یا ادارات کل استاندارد استانها قابل دستیابی است.
برای ارزیابی کالای وارداتی در صورت عدم وجود آزمایشگاه همکار، بهره گیری از خدمات سایر آزمایشگاه ها که دارای تجهیزات آزمون مناسب می باشند با حضور و نظارت کارشناس سازمان و یا شرکت بازرسی تایید صلاحیت شده، بلامانع است.
در نهایت توصیه میکنیم که حتماً گواهینامه بازرسی بگیرین حتی اگه اونو از آستا نمیگیرین.

جهت مشاوره با کارشناسان شرکت بازرسی آستا تماس بگیرید.
شرکت مهندسی و بازرسی فنی آستـــــــا تنها شرکت دارنده هر ۳ مجوزبازرسی از مرکز تائید صلاحیت ایران ، سازمان ملی استاندارد ایران و مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت بهداشت کار در ایران
- ارائه دهنده خدمات بازرسی کالای وارداتی و صادراتی و COI
- ارائه دهنده خدمات بازرسی و صدور گواهینامه سلامت تاورکرین ، انواع جرثقیل ها ، کلایمر ، بالابر کارگاهی، لیفتراک ، دیگ بخار و مخازن تحت فشار، سیستم ارتینگ و چاه ارت، بازرسی آسانسور، بازرسی سیستمهای اعلام و اطفاء حریق، بازرسی جوش و NDT
- ارائه دهنده خدمات آموزشی اپراتور تاور کرین و ریگری همراه با صدور گواهینامه
با ما تماس بگیرید : ۴۹۱۹۷۰۰۰-۰۲۱
!Your trusted associate, asta
ثبت ديدگاه