Home|بازرسی کالا|گواهی بازرسی کالا

گواهی بازرسی کالا

گواهی بازرسی کالا (گواهینامه بازرسی کالا) یا گواهی سوریانس (Surveilence) سندی است که توسط یکی از شرکت های بازرسی کننده بین المللی صادر می‌شود.این سند، از مهم‌ترین اسناد بازرگانی است که نشان دهنده انطباق مشخصات کمی و کیفی کالا با موارد ذکر شده در قرارداد مابین خریدار و فروشنده است.

گواهی بازرسی کالا

امروزه در بازرگانی بین المللی، طرفین معامله ساکن کشورهای مختلف هستند.در اکثر معاملات، کالای مورد معامله نیز از کشوری ثالث بارگیری و حمل می شود. گواهی بازرسی کالا مدرکی است مبنی بر تضمین سلامت کیفیت و کمیت کالایی که فروشنده برای خریدار ارسال خواهد کرد. به همین دلیل این گواهی یکی از مهمترین مدارک برای خریدارن کالا است و همچنین برای انجام تشریفات گمرکی در مقصد است. همیشه این احتمال وجود دارد که فروشنده کالا عمداً (به دلیل سودجویی) و یا سهواً (اشتباه) کالایی از لحاظ کمی، کمتر از کالای خریداری شده و یا از لحاظ کیفی، بی کیفیت تر را صادر کرده و به تعهداتش پایبند نباشد. گواهی بازرسی کالا می تواند احتمال هر یک از این موارد را به حداقل ممکن برساند.

خریدار با استفاده از خدمات شرکت بازرسی، می‌تواند در زمان تولید، بسته‌بندی و تحویل کالا به حمل‌کننده و یا در هر مرحله دیگری، بر فرآیند و کیفیت کالا نظارت داشته باشد. بسته به اینکه بازرسی در چه مرحله‌ای انجام می شود، گواهی بازرسی کالای صادره توسط شرکت بازرسی نام بخصوصی خواهد داشت. در شکل بالا کلیه مراحل خرید کالا از فروشنده تا تحویل آن در مقصد به خریدار به صورت شماتیک نشان داده شده است. در هر مرحله از کار، خریدار یا فروشنده می توانند از خدمات شرکت بازرسی استفاده نموده و نهایتاً گواهی بازرسی کالا را دریافت نمایند.

درصورتی که خریدار یا فروشنده هرکدام درخواست بازرسی کالا را داده باشند، هزینه بازرسی بر عهده خودشان است.اما، در بیشتر مواقع خریدار درخواست بازرسی را می‌دهد و هزینه بر عهده خریدار است.

گواهی تایید ارزش پروفرما و اصالت فروشنده

PV Proforma Verification

پروفرما یا پیش فاکتور سندی است که توسط فروشنده صادر می گردد و مندرجات آن شامل نام و نشانی فروشنده و خریدار، نوع، مقدار و تعداد کالا، قیمت واحد کالا و قیمت کل، شرایط پرداخت، زمان تحویل کالا، مدت اعتبار پروفرما و مبدا کالا است. در تولید و واردات برخی کالاهای خاص، می بایست قبل از عملیاتی شدن و اختصاص ارز، ارزش پروفرما مورد بررسی قرار بگیرد. از طریق این پیش فاکتور، افراد از حدود تقریبی قیمت ها مطلع شده و در صورتی که قیمت مورد تایید خریدار باشد، قرارداد بین فروشنده و خریدار منعقد می شود.

در بازرسی اصالت فروشنده، شرکت بازرسی اقدام به تأیید هویت و ماهیت فروشنده و بررسی توانایی های او در انجام تعهدات می نماید. معمولا بازرگانان و تجار به خاطر الزامات قانونی و مشخصا قواعد بانک مرکزی به سمت استفاده از این نوع بازرسی ها سوق داده می شوند. بازرسی اصالت فروشنده و بازرسی قیمت و ارزش پروفرما همزمان با هم توسط شرکت های بازرسی انجام شده و گواهی بازرسی هر دو به صورت همزمان صادر می شود. پس از صدور گواهی بازرسی، خریدار آن را به بانک یا موسسه مالی مورد نظر تحویل می دهد و با اطمینان خاطر می تواند سراغ عقد قرارداد با شرکت های فروشنده برود.

بررسی ارزش پروفرما

گواهی بازرسی حین ساخت

During Production Inspection

درصورتی که مواد اولیه، تجهیزات، قطعات و فرآیند تولید دارای اهمیت بسیار زیادی باشد و بعد از تولید امکان ارزیابی کالا بدون صرف هزینه زیاد وجود نداشته باشد؛ از بازرسی حین تولید یا ساخت (DPI) یا ( during production inspection) استفاده می شود. هنگامی که یک شرکت تولیدی کالایی را تولید می کند، نمی تواند تا انتهای پروسه تولید صبر کند و سپس بازرسی انجام دهد زیرا مسائل تولید باید در مراحل اولیه مورد توجه قرار گیرد تا مشکلات در ابتدا اصلاح شوند. در غیر اینصورت می تواند باعث از دست دادن مواد اولیه و تعطیلی فرآیند تولید گردد. در هر صنعتی، فرآیندی وجود دارد که می توان در حین تولید، بازرسی های کیفی را نیز انجام داد.

بازرسی حین ساخت از طریق همان روش های سنتی بازدید میدانی همراه با چک لیست انجام می شود. تمام اطلاعاتی که در چند روز بازرسی به دست آمده جمع آوری و به شکل یک گزارش نهایی تدوین و منتشر می شود و در صورت وجود، عدم تطابق ها شناسایی شده و اقدامات لازم انجام می شود.

بازرسی در حین تولید یا ساخت

گواهی COI در مبدا

COI Certificate Of Inspection at origin

در هر کشور برای کالاهای خارجی و یا داخلی استانداردهایی مطابق با نیازها و امنیت و سلامت در نظر گرفته می شود. در کشور ما نیز استانداردهایی بسته به نوع کالا از طرف سازمان استاندارد نیز در نظر گرفته شده است. برخی از این استانداردها تدوین و ابلاغ شده اند که تماماً لازم الاجرا هستند و از آن ها به عنوان استاندارد اجباری یاد می شود. برخی دیگر تدوین شده اند اما هنوز به مرحله ابلاغ نرسیده اند. اگر هر شخص حقیقی یا حقوقی اقدام به واردات کالاهایی به کشور نمایند که آن کالاها در ایران استاندارد تدوین شده و ابلاغ شده داشته باشد، دریافت گواهی COI برای آن کالا ضروری است. کالاهای یادشده بدون داشتن گواهی استاندارد اجباری COI  امکان ترخیص از گمرک را ندارند. برای مثال لاستیک انواع وسایط نقلیه، برخی از رله ها و قطعات الکترونیکی و ورق فولادی شامل استاندارد اجباری در ایران هستند.

روش تشخیص کالاهای شامل استاندارد اجباری از سایر کالاها بر اساس HS Code است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این کد بین المللی به صفحه بازرسی کالا یا به صفحه تشریح اچ اس کد از سایت Fedex مراجعه نمایید.

هر شخص حقیقی و حقوقی برای ورود هر کالایی به کشور از مبادی قانونی بایستی ابتدا ثبت سفارش انجام دهد. ثبت سفارش از طریق سازمان توسعه و تجارت کشور به آدرس www.ntsw.ir انجام می شود. سامانه جامع تجارت در ایران با سایر نهادهای مرتبط با امر واردات از جمله بانک مرکزی، اداره امور مالیاتی، گمرک و شرکت های بازرسی یک سیستم یکپارچه و برخط را تشکیل می دهند. این یکپارچگی روند ترخیص کالا را بسیار تسهیل می کند.

یکی از اطلاعات داخل فرم ثبت سفارش همان HS Code است. با بررسی هر برگه ثبت سفارش می توان از طریق لیست منتشر شده توسط سازمان استاندارد ایران برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری، نیاز یا عدم نیاز به COI را تشخیص داد.

COI در مبدا

گواهی بازرسی قبل از حمل

PSI Pre-shipment Inspection

در مبادلات تجاری بین‌المللی، یکی از بزرگترین چالش‌های واردکنندگان اطمینان از مطابقت کیفیت کالاهای ارسالی با شرایط مندرج در قرارداد فروش است.

در سال‌های اخیر، شاهد افزایش تعداد خریدارانی بوده‌ایم که برای اطمینان از کیفیت محصول، بازرسی منظم قبل از حمل و نقل را انجام می‌دهند. بازرسی قبل از ارسال یک ابزار امنیتی موثر است که از سوی شرکت های واردکننده درخواست می شود، تا بررسی کنند که آیا کالای ارسالی با مشخصات خریدار مطابقت دارد یا خیر.

رشد تعداد بازرسی ها نشانه مثبتی است. این نشان می‌دهد که خریداران بیشتری متعهد هستند که مطمئن شوند مشتریانشان چیزی را که برای آن پرداخت می‌کنند دریافت می‌کنند. ثانیاً، تولیدکنندگان را مجبور می‌کند تا مسئولیت بیشتری برای اطمینان از کیفیت محصول و مطابقت با قوانین و مقررات بین‌المللی بر عهده بگیرند.

بررسی کالا جهت تطابق کمیت وکیفیت با قرارداد

گواهی IC

IC Inspection Certificate

گواهی بازرسی جهت ارایه به بانک (IC) سندی است دال بر نظارت شرکتهای بازرسی جهت تأئید کمیت و کیفیت کالا و انطباق آن با پروفرم و اسناد حمل که توسط شرکتهای بازرسی مورد تأئید بانک مرکزی صادر می گردد و جهت ارایه به بانک می باشد. برای دریافت این گواهی، کالا از نظر ظاهری و کمیت توسط بازرس در محل انبار گمرک (مقصد) مورد بررسی قرار می گیرد. در این نوع بازرسی صرفاً مشخصه‌های کمی، مانند مقدار و تعداد و همچنین مشخصات ظاهری کالا توسط بازرس کنترل می شوند.

گواهی بازرسی ظاهری (visual inspection certificat) در مقصد انجام می گیرد که جهت ارائه به بانک عامل در مرحله آزاد سازی وثایق مورد نیاز می باشد. مهمترین نکته این است که تاجر می تواند این گواهی را در مبدا نیز انجام دهد ولی حداکثر زمان انجام این بازرسی که ساده ترین نوع بازرسی می باشد تا قبل از صدور جواز سبز گمرکی است.بازرسی ظاهری بازرسی یک دارایی است که فقط با چشم غیر مسلح انجام می شود. این نوع بازرسی لزوماً به تجهیزات خاصی نیاز ندارد، اما به آموزش خاصی نیاز دارد تا بازرس بداند هنگام بررسی ظاهری به دنبال چه چیزی باشد.

گواهی بازرسی IC اصطلاحاً به عنوان گواهی بازرسی جهت ارائه به بانک نیز شناخته شده است. بانک مرکزی واردکنندگان کالا را ملزم کرده که بابت هر ثبت سفارش و هر بار وارداتی که انجام می دهند گواهی بازرسی IC از شرکت های بازرسی اخذ نمایند. وارد کننده موظف است گواهی بازرسی IC را در سامانه گمرک آپلود کرده و اصل این گواهی را به بانک عامل تحویل دهند.

بازرسی قبل از حمل

رویه گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی می تواند تحت شرایطی بطور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود. این کالاها باید ظرف مدت معینی که گمرک ایران تعیین می نماید بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود خارج گردد. گواهی بازرسی باید قبل از اظهار گمرکی از طرف شرکت بازرسی بارگذاری و تأئید شده باشد. در غیر اینصورت اگر کالا اظهار شود و کوتاژ گرفته شده باشد باید اظهارنامه ابطال و دوباره بعد از آپلود گواهی بازرسی اظهار شود.

گواهی COI در مقصد

COI Certificate Of Inspection at destination

بعضی از کالاهای وارداتی برای دریافت گواهی COI یاز به انجام آزمایش دارند. این کالاها بعد از نمونه بردار توسط شرکت بازرسی  به آزمایشگاه ارسال می شوند. در صورت گرفتن نتیجه مطلوب می توانند گواهی COI را دریافت کنند. گاهی به دلیل عدم وجود آزمایشگاه کالای مربوطه در داخل کشور، بهتر است این آزمون ها در کشور مبدا انجام گیرد. بدین طریق می توان از دارا بودن کلیه الزامات در استاندارد کالای مورد نظر اطمینان حاصل کرد. در صورتی که از شرایط استاندارد بودن کالا و همچنین از وجود آزمایشگاهی که بتواند آزمون های مورد نیاز را انجام دهد اطمینان دارید می توانید کالا را وارد کشور کرده و سپس در کشور خودمان مورد آزمایشات لازم قرار گرفته و گواهی COI را دریافت کنید.

همانطور که قبلا گفتیم دریافت گواهی COI یا گواهی بازرسی (استاندارد اجباری) برای کالاهای استاندارد اجباری وارداتی یک اجبار است. در صورت نداشتن آن امکان ترخیص کالا از گمرک وجود ندارد. زمان بازرسی برای دریافت COI در مبدا یا مقصد بنا به تصمیم و اختیار واردکننده انجام می پذیرد.

عموماً با توجه به شرایط موجود در هر کشور و یا طولانی شدن روند آزمون ها در داخل کشورو به تبع آن افزایش هزینه دموراژ در گمرکات، وارد کنندگان ترجیح می دهند این مراحل را در کشور مبدا انجام داده و پس از حمل و تحویل اقلام به انبار گمرک، با ارائه گواهی COI در مبدا به راحتی و به سرعت کالای خود را ترخیص نمایند.

مراحل تست و آزمایشگاه کالاها در خارج از ایران سریع‌ تر و پر هزینه تر است، در حالی که طی این مراحل در داخل ایران کم هزینه تر ولی طولانی تر ممکن است باشد، تصمیم در این خصوص به عهده واردکننده کالا است. اما وی می تواند از تجربه شرکت بازرسی آستا در این زمینه استفاده کرده و برای مشاوره با کارشناسان با تجربه آستا در زمینه گواهی COI  با ما تماس بگیرد.

COI در مقصد

گواهی بازرسی برای اعتبار اسنادی

LC Letter of Credit

شرایط متغیر اقتصادی با جهت‌گیری به سمت جهانی شدن، موجبات عدم ثبات در قیمت‌ها و عدم تعادل در بازار کالاها و خدمات را به‌ وجود آورده است. این تغییرات و تحولات سریع در بازارهای داخلی و بین‌المللی باعث عدم اعتماد و اطمینان از تصمیمات اقتصادی می‌شود. چنین حجمی از تغییرات در اقتصاد بر تعهدات اشخاص و مؤسسات نسبت به یکدیگر شدیداً تاثیر می گذارد.  مجموعه این عوامل لاجرم رکود ناشی از نگرانی‌ها و انتظارات روانی را موجب می شود. در چنین شرایطی، یکی از روش‌هایی که باعث ایجاد اعتماد و اطمینان اشخاص حقیقی و حقوقی در تجارت بین الملل در ارائه خدمات به یکدیگر می‌شود، اعتبارات اسنادی (Letter of Credit) یا همان LC است که سیستم‌های بانکی مجری آن هستند.

اعتبار اسنادی یا LC روشی مدرن و مناسب برای معاملات بین المللی است. این روش از سال ۱۹۳۳ توسط اتاق بازرگانی بین المللی ابداع شد. اعتبار اسنادی متضمن یک مبادله کم خطر و دقیق برای تجار و بازرگانان است. LC به شکل یک قانون تدوین و به نام مقررات متحد الشکل اعتبارات اسنادی (Uniform Customs and Practice for Documentary Credits) در اختیار بازرگانان و تجار قرار گرفت. آخرین ویرایش این قانون در سال ۲۰۰۷ منتشر شد و تحت عنوان UCP 600  از آن نام برده می شود.

گواهی اعتبار اسنادی

شرکت بازرسی آستا ارائه دهنده انواع گواهی بازرسی کالا

شرکت بازرسی آستا با دریافت مجوزهای مربوطه از سازمان ملی استاندارد ایران و مرکز تایید صلاحیت شرکت های بازرسی، اقدام به صدور انواع گواهی بازرسی کالا می نماید. مفتخریم که با ارائه بهترین خدمات در سریع‌ ترین زمان ممکن خدمتی بی نظیر به مشتریان خود ارائه کرده ایم. برای دریافت مشاوره در خصوص بازرسی انواع کالا در گمرکات کشور، با کارشناسان شرکت بازرسی آستا تماس بگیرید.

۷۰۰۰ ۴۹۱۹ ۰۲۱

نحوه دریافت گواهی بازرسی کالا از شرکت‌ بازرسی آستا

طبق شرایط جدید، واردکنندگان کالا می‌توانند پیش از صدور اسناد ثبت سفارش کالای خود، مراحل ابتدایی دریافت گواهی استاندارد را (مانند دریافت نامه پذیرش بازرسی) از طریق شرکت‌های بازرسی کالا سپری نموده تا پس از وارد شدن کالا به کشور، تشریفات ترخیص کالا در زمان کوتاه‌تری سپری گردد. جهت این کار باید مراحل زیر سپری شود:

مراحل دریافت گواهی بازرسی کالا

سوالات متداول (FAQ)

    انواع بازرسی کالا کدام است؟۱۴۰۰/۱۲/۱۶ ۶:۳۵:۲۷

    بازرسی قبل از حمل ،بازرسی حین تولید، بازرسی در مبدا ، بازرسی در مقصد ، بازرسی قیمت ، بازرسی اصالت فروشنده ، بازرسی استاندارد اجباری

    گواهی COI چیست؟۱۴۰۱/۱/۲۲ ۵:۵۲:۱۲

    COI (certificate of inspection) گواهی بازرسی کالا در مورد کیفیت محصول است .در صورتی که کالایی مشمول استاندارد اجباری ایران باشد؛ می بایست نسبت به اخذ گواهینامه انطباق کالا برای سنجش کیفیت بر اساس استانداردهای مربوطه اقدام گردد.واحد بازرسی کالا وظیفه بازرسی،نمونه برداری ، آزمایش و تایید کالاهای مذکور و صدور گواهینامه استاندارد مرتبط را برعهده دارد. این گواهی هم در مبدا و هم در مقصد قابل گرفتن است.

    انواع روش های بازرسی‌ شرکت‌های بازرسی کالا کدامند؟۱۴۰۱/۱/۳۱ ۴:۵۳:۳۳
    1. بازرسی فیزیکی و چشمی
    2. بازرسی فیزیکی و چشمی به همراه بررسی اسناد
    3. بازرسی فیزیکی و چشمی همراه با نمونه‌برداری و آزمایش
    قرارداد بازرسی کالا چیست؟۱۴۰۰/۱۲/۱۷ ۵:۴۰:۴۲

    قراردادی است که مابین خریدار و شرکت های بازرسی که بازبینی کالاها را برعهده دارند منعقد می‌ شود. در این قرارداد شرایطی برای تنوع و نحوه بازرسی پیش بینی شده است.  امضاکنندگان این قرارداد کتباً شرایط یکدیگر را طی این قرارداد می پذیرند.

    بررسی ارزش پروفرما و تایید اصالت و ماهیت فروشنده به چه معناست؟۱۴۰۱/۵/۱۱ ۱۰:۴۸:۱۳

    در هنگام هر خرید خارجی که برای اولین بار توسط خریدار انجام می‌ شود؛ بازرسی و تایید اصالت فروشنده با هدف اطمینان از اصالت فروشنده و توانایی او در اجرای تعهدات قرارداد انجام می شود.

    پروفرما یا پیش فاکتور سندی است که توسط فروشنده صادر می گردد و مندرجات آن شامل نام، نشانی فروشنده، نشانی خریدار، نوع، مقدار و تعداد کالا، قیمت واحد کالا و قیمت کل، شرایط پرداخت، زمان تحویل کالا، مدت اعتبار پروفرما و مبدا کالا است.

    اگر شرکت خریدار یا بانک متبوع وی نیاز به بررسی ارزش پروفرما و تایید اصالت فروشنده داشته باشند،کلیه  این خدمات از طریق شرکت بازرسی آستا انجام می پذیرد.

    گواهی بازرسی چیست؟۱۴۰۱/۱/۳۰ ۱۷:۰۴:۱۹

    گواهی بازرسی کالا یک گواهی است که برای خروج کالا از گمرک کشورها الزامی می باشد.البته با توجه به زمان بازرسی که می تواند قبل از حمل، درکشور مبدا و یا در کشور مقصد باشد؛ زمان صدور گواهی فرق می کند.

    همچنین بسته به نوع کالا ، اگر مشمول استاندارد اجباری کشور مقصد باشد نیاز به گواهی COI ( سنجش کیفیت ) و COC ( ارزیابی انطباق) است و اگر مشمول نباشد فقط به گواهی IC(سنجش کمیت) نیاز است.

    مزایای بازرسی کالا چیست؟۱۴۰۰/۱۲/۱۷ ۶:۳۰:۴۶
    • خرید و فروش راحت تر با اطمینان خاطر بیشتر در عرصه های خارجی
    • پرداخت هزینه فقط برای کالاهای سالم
    • کاهش هزینه ها به دلیل محصولات معیوب
    • جلوگیری از آسیب به کالا و اعتبار شرکت
    • پیش بینی تأخیرهای تولید و حمل و نقل
    • بهبود ارتباط با تأمین کننده
    • اطمینان از کیفیت محصول در هر مرحله از تولید
    • اطمینان از تحویل کالاها مطابق با استانداردهای کشور
    مناسب ترین نقطه برای بازرسی کالا کجاست؟۱۴۰۱/۲/۲۵ ۱۲:۰۹:۳۵

    مناسب ترین نقطه برای بازرسی کالا، به نوع بار و شرایط شرکت واردکننده کالا بستگی دارد.اگر کالا مشمول استاندارد اجباری در ایران نباشد و فروشنده کالا مورد اطمینان شرکت خریدار و یا واردکننده باشد؛بهتر است برای کاهش هزینه و زمان، بازرسی کالا در مقصد انجام شود.

    اما اگر کالا مشمول استاندارداجباری در ایران باشد،بایستی در آزمایشگاه های معتبر سازمان استاندارد مورد آزمایش قرار بگیردو در برخی موارد این آزمایش ها در داخل کشور امکان پذیر نبوده و یا اینکه روند طولانی ای دارند؛پس بهتر است دراین موارد بازرسی در مبدا انجام شود.

    تفاوت بازرسی کمی و کیفی چیست؟ تفاوت گواهی IC , COI چیست؟۱۴۰۳/۱/۲۷ ۱۱:۰۲:۲۲

    بازرسی کالا عمدتا به دو صورت انجام می‌شود، که شامل بازرسی های کمی و بازرسی های کمی و کیفی می باشد. در بازرسی های کمی مقدار و یا تعداد و مشخصات ظاهری کالابررسی می شود و گواهی IC به کالا تعلق می گیرد. گواهی بازرسی بانکی ( IC ) برای کلیه کالاهای دارای انواع اعتبار اسنادی براساس الزامات مندرج در مقررات ارزی بانکی مرکزی صادر می‌گردد.

    ولی در بازرسی کمی و کیفی، علاوه بر مقدار و کمیت کالا، کیفیت آن بر اساس الزامات استاندارد و یا نیازمندی های کارفرما ارزیابی می‌شود که علاوه بر گواهی IC، گواهی COI نیز به کالا تعلق می‌گیرد.گواهی بازرسی (COI ) با هدف انطباق کالاهای مشمول مقررات استاندارد با الزامات فنی و استانداردهای ملی و بین المللی مرتبط با کالا صادر می گردد.

    همچنین کالا بر اساس الزامات استاندارد تست و بازرسی شده و در ایران این نوع بازرسی برای کالای مشمول استاندارد اجباری، الزامی است.

    انواع استاندارد داخلی کدامست؟۱۴۰۱/۱/۲۲ ۵:۳۳:۵۷

    استاندارد داخلی شامل ۲ بخش می شود :

    استاندارد اجباری

    طبق قانون، مؤسسه استانداردمی‌تواند با تصویب شورای عالی استاندارد، اجرای استاندارد کالاها و آئین کاری را که از نظر ایمنی و یا حفظ سلامت عمومی ضروری باشد اجباری نماید. در اینصورت اعمال هرگونه نظارت مستمر در اجرای صحیح استاندارد از وظایف مؤسسه است. این نظارت‌ها شامل نمونه برداری، آزمایش، ارشاد و راهنمایی فنی واحدهای تولیدی و واردکنندگان و بالاخره توقیف کالاهای خارج از استاندارد و تعقیب تولید کنندگان متخلف از طریق مراجع قانونی است.

    استاندارد تشویقی(غیر اجباری)

    در مواردی که تولیدکنندگان خود به اهمیت و فواید اجرای استاندارد پی می‌برند و آنرا ضابطه اصلی تولید کالای خود قرار می‌دهند، مؤسسه با اعمال نظارت بر چنین واحدهایی و کنترل مستمر کیفیت فرآورده آنان اجازه می‌دهدکه از علامت استاندارد ایران بر روی محصولات خود استفاده نمایند؛ در این حالت مؤسسه بە‌‌منظور تشویق این قبیل تولیدکنندگان، هر گونه حمایت و اقدامات لازم را در مورد آنان بەعمل می آورد.

    کالاهای مشمول استاندارد اجباری کدامست؟۱۴۰۰/۱۲/۱۷ ۸:۰۲:۱۴

    لیست کالاهای وارداتی  و صادراتی مشمول استاندارد اجباری هر ساله توسط سازمان ملی استاندارد ایران به روز می شود و از طریق سایت این سازمان قابل دسترسی است.

    SRN در بازرسی کالا به چه معناست؟۱۴۰۲/۱/۱۶ ۱۰:۲۲:۵۷

    اگر در جدول بازرسی، مرحله نظارت بر بارگیری Supervision of Loading هم وجود داشته باشد، شرکت بازرسی باید بر پروسه بارگیری در کارخانه فروشنده نیز نظارت کند تا هرگونه خطای سهوی یا عمدی رخ ندهد. در این حالت، گواهی ترخیص بازرسی IRN یا همان Inspection Release Note  تبدیل به گواهی ترخیص حمل SRN یا Shipping Release Note  شده و پس از اتمام بارگیری از کارخانه فروشنده توسط شرکتهای بازرسی صادر می گردد.

    IR و IRN در بازرسی کالا به چه معناست؟۱۴۰۲/۱/۱۶ ۱۰:۲۳:۲۸

    در هر مرحله از جدول بازرسی، یک گزارش بازرسی IR یا Inspection Report صادر می شود. جمع تمامی این گزارشات بصورت تجمیعی گواهی ترخیص بازرسی IRN یا Inspection Release Note  نام دارد که در مرحله پایانی توسط شرکت بازرسی کالا صادر می گردد.

    NCR در بازرسی کالا به چه معناست؟۱۴۰۲/۱۲/۱۹ ۱۰:۴۷:۳۱

    گزارش عدم انطباق NCR یا Non Conformity Report می‌تواند در هر مرحله از بازرسی اتفاق بیفتد. در این حالت بر اساس استانداردهایی که شرکتهای بازرسی برای آن مرحله تعیین کرده اند، بنا به هر دلیلی آن مرحله با موفقیت تکمیل انجام نشده است.بین درخواست مشتری و آنچه که در قرارداد ذکر شده است و کمیت یا کیفیت کالا در واقعیت تفاوت وجود دارد.

    به عنوان مثال فرض کنید که یک بازرس  از تاسیسات تامین کننده برای آزمایش هیدرواستاتیک روی یک کشتی بازدید می کند.نقشه تایید شده فشار تست ۴۰۰ psi را مشخص می کند.در طول آزمایش، کشتی به دلیل نشتی اتصال جوش نازل به پوسته از کار می افتد.بازرس گزارش های تست مواد، گزارش های تست NDE و روش تست هیدرواستاتیک را بررسی می کند.در اینجا NCR  پیش آمده است،بازرس یک گزارش بازرسی منبع می نویسد و جزئیات حادثه را شرح می دهد.وبه طور همزمان، آنها یک گزارش NCR را پر می کنند که معمولاً شامل اطلاعات زیر است:

    اطلاعات مشتری: نام، مکان و شماره تماس برای پشتیبانی
    اطلاعات تامین کننده: نام تامین کننده، مکان و شماره تماس برای پشتیبانی
    اطلاعات سفارش: شماره سفارش خرید، تاریخ NCR و اطلاعات برچسب مربوطه.
    جزئیات عدم انطباق: توضیح چگونگی شکست کشتی تحت فشار هیدرواستاتیک.

    NCR ها با حصول اطمینان از اینکه انحرافات از استانداردها به درستی مستند، تجزیه و تحلیل می‌شوند، نقش مهمی در مدیریت کیفیت دارند.آن‌ها افراد، پروژه‌ها یا بخش‌ها را مسئول عدم رعایت استانداردهای کیفیت و ایمنی می‌دانند.به یاد داشته باشید، NCR ها ابزارهای ضروری برای حفظ ایمنی، کیفیت و انطباق در صنایع مختلف هستند

    SAT در بازرسی کالا به چه معناست؟۱۴۰۲/۱/۱۶ ۱۰:۲۴:۴۶

    عبارت SAT یا Site Acceptance Test برای زمانی است که فروشنده به هر علتی قبول نمیکند که FAT در داخل کارخانه او انجام شود و اجازه ورود شرکت بازرسی کالا را به کارخانه خود نمیدهد. در این حالت تست و بازرسی در سایت پروژه خریدار صورت میگیرد.

    FAT در بازرسی کالا به چه معناست؟۱۴۰۲/۱/۱۶ ۱۰:۲۵:۲۳

    عبارت FAT یا Factory Acceptance Test به پروسه بازرسی ماشین آلات مثلاً کمپرسور در داخل کارخانه فروشنده اطلاق میشود. گه در این حالت شرکتهای بازرسی، جهت انجام بازرسی وارد محیط کاری و کارخانه فروشنده می گردند.

    release note چیسست؟۱۴۰۲/۵/۲۴ ۹:۵۷:۵۶

    یادداشت انتشار به مستندات فنی تولید و توزیع شده در کنار راه اندازی یک محصول نرم افزاری جدید است یا به یک آپدیت محصول (بهبود ویژگی ها یا رفع اشکال) اشاره دارد. این به طور خلاصه یک محصول جدید را توصیف می کند یا تغییرات خاصی را که در به روز رسانی محصول گنجانده شده است را به طور خلاصه توضیح می دهد.

    نامه احدی استاندارد چیست؟۱۴۰۳/۱/۲۰ ۸:۰۲:۲۰

    نامه ای که توسط اداره کل استاندارد استان مربوطه جهت ارائه به یکی از شرکت‌های بازرسی مورد تایید سازمان ملی استاندارد صادر می‌شود.این نامه جهت انجام فرآیند بازرسی و نمونه برداری توسط شرکت‌های بازرسی مورد نیاز است که در آن نام کالا و شماره کوتاژ محموله اعلام می گردد.

    By |۱۴۰۲/۱۲/۱۴ ۷:۲۵:۵۵مرداد ۲۲ام, ۱۴۰۱|بازرسی کالا|۰ Comments

    Share This Story, Choose Your Platform!

    Leave A Comment

    Go to Top